To τέλος του Κόσμου, αποκλειστικά στον ΣΚΑΪ

Να την παραδεχτώ την αμαρτία μου, πλην των Ράδιο Αρβύλα, του Θέμου, του Λαζόπουλου, των δυο σίριαλ του Mega, των βραδινών και όλων των ξένων σειρών του Star, επειδή κάθομαι σπίτι, τίποτα άλλο δεν βλέπω, εκτός από ΝΕΤ και ΣΚΑΪ. Το τι ντοκιμαντέρ έχω παρακολουθήσει δε λέγεται. Αφού αν υπήρχαν τηλεπαιχνίδια γνώσεων σε όλες τις κατηγορίες θα έσκιζα!

Δεύτερο παγκόσμιο στην Ελλάδα

και για την Κατοχή και τον Εμφύλιο, βλέπω σε επαναλήψεις ΝΕΤ, τον Τζανετάκο, τις πρώτες πρωινές ώρες. Κάνω νοερά ταξίδια με την βουλευτή Μάγια Τσόκλη, που όπου και αν πάει, σνομπάρει και λίγο. Στην Κίνα για παράδειγμα, ίσα και χάρη έκανε στους Κινέζους που τους επισκέφθηκε. Αντίθετα την ίδια ώρα, η επανάληψη του Δούση με ένα ταξίδι του, απλό, ίσαμε με την Θεσσαλονίκη, ήταν εξαιρετικό. Οι Εβραίοι και η πληγή στην ιστορίας της πόλης με τον διωγμό τους από τους Ναζί, οι προσφυγές, ο διεθνισμός στην κοινωνική σύσταση της, η αρχιτεκτονική. Μπράβο του κι ας τις βλέπω τις δουλειές του με μια δεκαετία διαφορά.

Επανέρχομαι στην ΝΕΤ, όπου βλέπω και δυο συμπαθητικούς ανθρώπους, να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο και να κάνουν συνεντεύξεις με σπουδαίους συγγραφείς κρατών. Και βλέπω και ΣΚΑΙ. Όταν δεν έχει αφιέρωμα στις μάχες του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, που στα δάκτυλα τις παίζω πια, μου τραβάνε τα ντοκιμαντέρ κάτι δυσοιονισμούς και κάτι φρικαρίσματα, ούτε το καλύτερο θρίλερ να έβλεπα. Ντοκιμαντέρ για το τέλος του κόσμου. Τι είπαν οι Μάγιας; Ο Νεύτωνας τι έλεγε; Ο Νοστράδαμος, όταν όριζε ως δεύτερο αντίχριστο κάποιον Χίσλερ, εννοούσε τον Χίτλερ ή έναν ποταμό εκεί δίπλα στην Αυστρία; Οι Εβραίοι ξαναφτιάχνοντας τον ναό του Σολομώντος ετοιμάζονται για το τέλος των καιρών; Τι πιστεύουν, άραγε οι Αμερικανοί προτεστάντες;

Έρχομαι μες στην νύχτα και αλαφιάζομαι! Κρακ να τρίξει πόρτα, πετάγομαι ότι ήρθε ο τέταρτος καβαλάρης της Αποκάλυψης στο δικό μου χωλάκι που έχω και τον καλόγερο με τα μπουφάν! Στάζει η βρύση και έντρομη λέω πως άνοιξε η εβδόμη σφραγίδα στην κουζίνα μου. Αν δε, έχω δει αυτό με τα δυο αδέλφια στο Star πριν, που κυνηγάνε όλους τους δαίμονες και τους κυνηγάνε και αυτοί, πιο πριν το Mentalist, που βλέπει εικόνες νεκρών, ζωντανών και νεκροζώντανων, ή ένα άλλο στον ΑΝΤ1 με το γιο του ακατονόμαστου, που όλο με καλούς δαίμονες συνομιλεί, γίνονται τα νευράκια μου, κρόσσια σαν αυτά που βάζει ο Σπύρος Σούλης στα υπνοδωμάτια.

Δυο φορές την εβδομάδα με λαχταράει ο ΣΚΑΙ με μια σειρά ντοκιμαντέρ με στοιχειωμένα σπίτια -ποτέ να μη λέτε έναν δαίμονα με τα όνομα του, ας πούμε «Θανάση», διότι θα σας κατσικωθεί και δεν θα φεύγει- η με παιδιά με ειδικά χαρίσματα να το πεις, που βλέπουν νεκρούς και πνεύματα και αγγέλους. Και καλά όταν βλέπουν αγγέλους. Παρακολουθούσα ένα κοριτσάκι προχθές που πάνε τα πνεύματα και το... βαράνε! Κουρέλι έγινα από την στενοχώρια.

Το τι αλαφροΐσκιωτος είναι αυτός ο ΣΚΑΙ και αγγελοκρουσμένος, δε λέγεται!

Αν μου ανακοινώσουν το πρωί και οι Λυριτζής – Οικονόμου, πως είχε δίκιο ο Νοστράδαμος, για τον τρί
Keywords
Τυχαία Θέματα