Tips για επίπεδο στομάχι και καλλίγραμμους γλουτούς

16:07 6/8/2012 - Πηγή: Queen.gr

Που θα σας φέρουν γρήγορα σε φόρμα και θα σας κρατήσουν!

Αν κι εσάς σας βασανίζει η χαλάρωση στην περιοχή των γλουτών, τα ψωμάκια αλλά και το αντιαισθητικό σωσιβιάκι στην κοιλίτσα, τότε κάλιο αργά παρά ποτέ να αναλάβετε δράση! Δοκιμάστε εστιασμένες ασκήσεις στην περιοχή των γλουτών και της κοιλιάς  και δείτε άμεσα τη διαφορά. Αν τις ασκήσεις τις καταφέρετε συνδυάζοντας βάρη στους αστραγάλους τότε να είστε σίγουρες πως θα πετύχετε πιο γρήγορο και δραστικό αποτέλεσμα!

Ξεκινώντας με τους κοιλιακούς, ξαπλώστε αρχικά ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα και φέρτε τις παλάμες στον αυχένα σας. Σηκωθείτε αργά, προσπαθώντας να ακουμπήσετε με τον αγκώνα το αντίθετο γόνατο, στρέφοντας ελαφρά τον κορμό σας. Κατεβείτε αργά. Επαναλάβετε 8-12 επαναλήψεις για κάθε πλευρά και μην ξεχνάτε να αναπνέετε. Κάτι που ξεχνάμε και δεν πρέπει είναι οι πλάγιοι κοιλιακοί, οι οποίοι ευθύνονται και για τα παχάκια, κοινώς γνωστά ως πιασίματα... γύρω από τη μέση. Όντας, λοιπόν ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα, γύρτε τα γόνατα στο ένα πλευρό, ακουμπώντας τα στο έδαφος, με τις παλάμες στον αυχένα, σηκωθείτε αργά, νιώθοντας πλέον το σφίξιμο περισσότερο στους πλάγιους κοιλιακούς. Κατεβείτε αργά και επαναλάβετε 8-12 επαναλήψεις. Φέρτε τα γόνατα από την άλλη πλευρά και κάντε ακόμη 8-12 επαναλήψεις.

Οι γλουτοί είναι δυσκολότερη περιοχή αλλά πρέπει να στέκεται στο ύψος της- οποτε υπάρχει μία ευρύτερη γκάμα ασκήσεων. Μετά από τους κοιλιακούς, ξαπλώστε πρώτα από την αριστερή πλευρά. Στηριχτείτε στον αριστερό αγκώνα και σηκώστε το δεξί σας πόδι, με τη μύτη του ποδιού τεντωμένη, στο ύψος του γοφού, σφίγγοντας την κοιλιά, ωθήστε το δεξί σας πόδι όσο πιο μπροστά γίνεται, κρατώντας ακίνητους τους γοφούς και τον κορμό σας. Φέρτε το όσο πιο πίσω μπορείτε, σφίγγοντας τους γλουτούς. Προσπαθήστε η κίνηση να είναι σταθερή και ελεγχόμενη για να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς τραυματισμούς.

Από πλάγια θέση, στηρίζοντας το σώμα σας στο δεξί γόνατο και τη δεξιά παλάμη, με το αριστερό πόδι τεντωμένο στο πλάι με την κοιλιά σφιγμένη, σηκώστε το αριστερό σας πόδι, μέχρι να έρθει παράλληλο με το έδαφος. Μείνετε σε αυτή τη θέση 1-2", κατεβάστε και ξανασηκώστε το πόδι σας. Τέλος, ξαπλώστε ανάσκελα με το δεξί πόδι στο πάτωμα και τον αριστερό αστράγαλο στο δεξιό μηρό. Φέρτε το δεξί γόνατο προς το στήθος, ενώ πιέζετε απαλά το αριστερό γόνατο προς την αντίθετη κατεύθυνση. Μείνετε σ' αυτή τη θέση για 20". Επαναλάβετε την άσκηση με το άλλο πόδι (αριστερό). Επαναλάβετε αυτή τη διάταση καθημερινά. Τις κινήσεις μην την κάνετε βιαστικά και με με μανία γιατί θα έχουν άτσαλο αποτέλεσμα. Όσο πιο σταθερά ακόμη και αν αργείτε είναι καλύτερα σε αρχικό στάδιο.

Διαβάστε ακόμη:

Βρες τον ιδανικό χρόνο άσκησης για τη δική σου φόρμα και καλή υγεία!

Stand up paddle: κάναμε το νέο άθλημα των star του Hollywood και σας τα λέμε όλα

Ανακουφίστε τα πρησμένα σας πόδια!

Keywords
Τυχαία Θέματα