Art Nouveau γοητεία στις Βρυξέλλες

Δύο υπέροχα κτίρια ενώθηκαν κι έγιναν ένα μοναδικό σπίτι που συνδυάζει το σύγχρονο με το ρομαντικό στοιχείο, μαγνητίζοντας τα βλέμματα.

Αυτό το Art Nouveau αισθητικής σπίτι σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε από τους Cedric Meuris και Bernard Devaux και καταφέρνει τόσο να αποσπά διθυραμβικά σχόλια, όσο και να εμπνέει για νέες ιδέες.

Βρίσκεται στις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο, και για να δημιουργηθεί χρειάστηκε να ενωθούν δύο κτίσματα σε ένα. Από έξω προς τα μέσα, αυτό το

ασυνήθιστο αστικό σπίτι, που αρχικά χτίστηκε το 1906, φέρνει μια παλιακή αίσθηση μαζί με μια σύγχρονη αισθητική, παρουσιάζοντας έτσι ένα ξεχωριστό ευρωπαϊκό στυλ.

Το μινιμαλιστικό εσωτερικό είναι το τέλειο σκηνικό για μοντέρνα έπιπλα και ιδιαίτερο φωτισμό, ενώ η ζωηρή σύγχρονη τέχνη που κάνει την εμφάνισή της στους τοίχους, μαλακώνει από κλασικά χαρακτηριστικά όπως τα περίτεχνα καλούπια, τα κιγκλιδώματα, οι γαλλικές πόρτες και το υπέροχο μαρμάρινο τζάκι εποχής.

Από τα πιο εντυπωσιακά ατού του σπιτιού, όμως, είναι σίγουρα το εκπληκτικό installation με τα κρεμαστά φωτιστικά που ξεκινούν από το ταβάνι του δεύτερου ορόφου και κρέμονται μέχρι τον πρώτο, κατά μήκος της μαρμάρινης στριφογυριστής σκάλας. Και πάντα, ανά πάσα στιγμή, η πόλη των Βρυξελλών κάνει την εμφάνισή της από τα πολλά και μεγάλα παράθυρα του σπιτιού, γεμίζοντάς το με την μαγεία και την ιστορία της.

Keywords
Τυχαία Θέματα