Aποκλειστικά στο Queen.gr: Η Πέγκυ Ζήνα στην πρώτη της συνέντευξη μετά τη γέννηση της κόρης της

Λένε ότι έναν άνθρωπο πρέπει να τον ζήσεις στην άχαρη καθημερινότητά του για να έχεις γνώμη για αυτόν. Έζησα λοιπόν την Πέγκυ Ζήνα και τον Γιώργο Λύρα για 10 ημέρες σε μια κρουαζιέρα στο Μεξικό το 2001. Έβλεπα την Πέγκυ για 10 μέρες στην αγκαλιά του Γιώργου, ευτυχισμένη, γελώντας, κάνοντας ηλιοθεραπεία. Γνώρισα ένα αισιόδοξο, ταλαντούχο και καλό παιδί. Εκτός του ότι σήμερα η Πέγκυ είναι γυναίκα και μαμά, όλα τα υπόλοιπα παραμένουν ίδια.

Πες μου τι ένιωσες μόλις πήρες την κόρη σου πρώτη φορά στην αγκαλιά σου;
Ένιωσα χωρίς καθόλου υπερβολή ότι κρατάω όλο τον κόσμο

στα χέρια μου. Είναι απίστευτο συναίσθημα, δεν το πιστεύεις ότι αυτό το πλασματάκι πριν λίγες ώρες ήταν μέσα σου. Εκείνη την ώρα αισθάνεσαι ένας μικρός θεός.

Είσαι κανονική μαμά ή υπερπροστατευτική;
Η αλήθεια είναι ότι το πρώτο τρίμηνο η ανησυχία είναι πολύ μεγάλη και ειδικά σε μια νέα μαμά όπως είμαι εγώ. Κάθε μέρα γνωρίζεις και κάτι καινούργιο, φοβάσαι και μετά φοβάσαι λιγότερο. Νομίζω όμως ότι είμαι κανονική μαμά, εννοώ χωρίς υστερίες.

Το όνομα Ηλέκτρα πως σας ήρθε;
Ένα ωραίο απόγευμα μαζί με τον Γιώργο και τον Ηλία Ψινάκη ψάχναμε ονόματα. Δεν είχαμε μάθει ακόμη το φύλο του μωρού και σκεφτόμασταν ονόματα αν είναι αγοράκι ή κοριτσάκι και μας κούμπωσε το Ηλέκτρα Λύρα. Της ταιριάζει, έχει έντονη προσωπικότητα.

Πόσο συχνά εξαιτίας της ξυπνάς τη νύχτα; Υπάρχει κάποιος για να βοηθά;
Ξυπνάω συνέχεια, κάθε 4 ώρες γιατί τη θηλάζω. Ο Γιώργος αποδείχτηκε σημαντική βοήθεια, δεν είναι μπαμπάς από μακριά που λέμε. Τους πρώτους μήνες είχαμε και μια γυναίκα έμπειρη για κάθε περίπτωση, αλλά όπως είπαμε είμαι κανονική μαμά και συνεχίζω...

Πολλές γυναίκες μετά τη γέννα περνούν μια περίοδο κατάθλιψης. Ανησύχησες ότι μπορεί να σου συμβεί;
Όχι δεν έπαθα τίποτε και είμαι τυχερή, το άκουσα και το διάβασα ότι συμβαίνει. Σπάνε τα νεύρα σου από τη γέννα, από την αϋπνία και την κούραση και δεν σε ενδιαφέρει τίποτε. Εγώ δεν ένιωθα έτσι, βλέπω το πλασματάκι μου και μόνο χαρά ζω από τις πρώτες στιγμές.

Σε πήρε μήπως τηλέφωνο ο Θεοφάνους να σου ευχηθεί;
Όχι δεν με πήρε, αλλά δεν σημαίνει τίποτε αυτό. Άλλωστε για να του κάνω εντύπωση του Γιώργου πρέπει να κάνω 5 παιδιά.

Πόσο άλλαξε η κόρη σου τον Γιώργο;
Πάρα πολύ γιατί είναι και κορίτσι. Βγαίνει όλη η τρυφερότητα ενός άνδρα που γίνεται πατέρας. Παρακολουθώ έναν άνθρωπο με τον οποίο είμαι ερωτευμένη, να είναι ερωτευμένος με την κόρη του και είναι απίστευτη χαρά και ευτυχία.

Όταν ο Γιώργος έκανε την επέμβαση στην καρδιά άκουσα ότι ήσουν ψύχραιμη. Στην πραγματικότητα τρόμαξες;
Θα τρόμαζα οτιδήποτε και αν πάθαινε ο Γιώργος και πυρετό να έκανε, αλλά δεν αφήνω τον τρόμο να με κυριεύσει και να με κάνει να μην είμαι χρήσιμη. Ήμουν δυνατή γιατί δεν ήθελα να έχει και το δικό μου άγχος, ήμουν 7 μηνών. Όλη αυτή η ιστορία ήταν σαν σκoτσέζικο ντους.

Είναι βράδια που πιάνεις τον εαυτό σου να νοσταλγεί την σκηνή;
Όχι μέχρι τώρα δεν το έπαθα, αλλά αρχίζω σιγά-σιγά να μπαίνω στο τριπ, με το νέ

Keywords
Τυχαία Θέματα