6 τρόποι με τους οποίους η δουλειά σου σε «σκοτώνει» αργά και σταθερά

Σκληρό, αλλά εμείς οφείλουμε να σας προειδοποιήσουμε

H εργασία είναι χαρά, ευλογία και φυσικά ένα μέσο για να ζήσεις και να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου. Δυστυχώς, και δεν το λέμε από άποψη τεμπελιάς, η δουλειά εκτός από όλα τα παραπάνω, κάνει και τεράστιο κακό στην υγεία μας, όχι μόνο στη σωματική αλλά κυρίως στην ψυχική. Και μπορεί στις μέρες μας το να έχεις την οποιαδήποτε δουλειά, να είναι κατόρθωμα και φυσικά ευτυχία, αλλά ακόμη μεγαλύτερη ευτυχία, είναι να μπορέσεις να κοντρολάρεις μέχρι που θα αφήνεις όσα συμβαίνουν στο γραφείο, να σε επηρεάζουν και στην υπόλοιπη ζωή σου. Ας πάμε

να δούμε 6, εντελώς πρακτικούς και πολύ αληθινούς τρόπους, με τους οποίους το επάγγελμά μας, μας κάνει τεράστιο κακό.

1. Μας αρρωσταίνει: Σκεφτείτε το λογικά: Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων αποφασίζει να μην πάει στη δουλειά , μόνο αν τα συμπτώματά του είναι σε προχωρημένη κατάσταση, κάτι που βέβαια θα του στερεί και την πνευματική διαύγεια και τη φυσική κατάσταση. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, όλοι πηγαίνουν κανονικά στο γραφείο, επιδεινώνονται και τελικά βιώνουν την ασθένεια, 10 φορές χειρότερα. Να μην μιλήσουμε φυσικά και για τα αμέτρητα μικρόβια πάνω σε καρέκλες, υπολογιστές και γραφεία.

2. Μας παχαίνει: Αυτό υποθέτουμε το γνωρίζατε, ειδικά στην περίπτωση που κάνετε καθιστική δουλειά. Διότι αν κάθεσαι και δουλεύεις στον υπολογιστή για 8 ώρες, μπορεί μεν να κουράζεσαι και να πεινάς, αλλά δυστυχώς όλες αυτές τις θερμίδες που λαμβάνεις δεν πρόκειται να τις κάψεις. Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνες, όσοι κάνουν καθιστική δουλειά, κινδυνεύουν περισσότερο από διαβήτη και καρδιοπάθειες.

3. Επιβαρύνει πλάτη, αυχένα και ώμους: Στην προκειμένη δεν υπάρχει καμία ελπίδα: Όσοι κάνουν επαγγέλματα που απαιτούν ορθοστασία αντιμετωπίζουν πόνο στην μέση και την πλάτη και όσοι κάνουν καθιστικά, πόνο στον αυχένα και τους ώμους! Με λίγα λόγια... Είμαστε καταδικασμένοι.

4. Κάνει κακό στα μάτια: Σίγουρα έχετε παρατηρήσει ότι η όρασή σας δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση, όταν κλείνετε τον υπολογιστή έπειτα από ώρες. Αλλοιωμένα χρώματα, λάμψεις, ζαλάδα γενικότερα βλέπετε αστεράκια, αλλά ευτυχώς παροδικά, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι γενικότερα δεν επιβαρύνεται η όρασή σας. Θα πρέπει λοιπόν να ξεκουράζετε τα μάτια σας τουλάχιστον για μισή ώρα, και ειδικά αν έχετε να οδηγήσετε.

5. Μας γεμίζει με στρες: Θα μας πείτε τώρα, η ζωή είναι γεμάτη άγχος και στρες, ακόμη και για τα πιο ασήμαντα πράγματα, αλλά εμείς οφείλουμε να σας προειδοποιήσουμε.

6. Καταστρέφει τις σχέσεις μας: Eιδικά για εμάς τις γυναίκες αυτό είναι ένα βαρύ φορτίο. Διότι όσο να πεις, από την μία το στρες και το άγχος της δουλειάς, και από την άλλη, το σπίτι, η σχέση και ίσως και παιδιά, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Ειδικά αν πρέπει να το κάνεις κάθε μέρα!

Keywords
Τυχαία Θέματα