Υιοθέτησαν την ACTA χωρίς να γνωρίζουν τι είναι

Όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν γνωρίζει ποίους νόμους υιοθετεί η κυβέρνησή του τότε υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Ο παραιτηθείς Πρωθυπουργός της Ρουμανίας Emil Boc δεν έχει καμία πληροφορία πως η Ρουμανία υιοθέτησε την ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement – Εμπορική Συμφωνία Εναντίον...
της Πλαστογραφίας)!
Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του ηγέτη της αντιπολίτευσης και προέδρου του PSD Victor Ponta ο οποίος ζητά από τη κυβέρνηση να εξηγήσει πως υπογράφηκε η ACTA
στη Ρουμανία χωρίς να προηγηθεί δημόσια συζήτηση.
Μετά από αυτή την εξέλιξη αναμένεται να αναστείλει την εφαρμογή της συμφωνίας έως ότου γίνει διάλογος σημειώνει στο λογαριασμό του στο Facebook.

Είκοσι δύο κράτη μέλη της ΕΕ συμπεριλαμβανομένης και της Ρουμανίας υπέγραψαν τη συμφωνία την περασμένη Πέμπτη. Εκτός από αυτά τα κράτη, τη συμφωνία είχε επίσης υπογράψει η Μεγάλη Βρετανία, οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, το Μαρόκο, η Νέα Ζηλανδία, η Σιγκαπούρη και η Νότια Κορέα.

Οι Anonymous την περασμένη Παρασκευή απευθύνθηκαν με δεύτερο μήνυμα στους Ρουμάνους, προειδοποιώντας ότι η ACTA,θα περιορίσει την ελευθερία της έκφρασης και θα αποτελέσει ένα πρώτο βήμα προς τη δικτατορία στο διαδίκτυο.
"Πρέπει να ξέρετε ότι, εκτός από βίντεο παιχνίδια, ταινίες και την ψυχαγωγία εν γένει, υπάρχουν σημαντικά πράγματα που φέρνουν τους ανθρώπους κοντά όπως η επικοινωνία. Με την υπογραφή της συμφωνίας ACTA, το δικαίωμα να δίνουμε και να λαμβάνουν πληροφορίες, έχει αφαιρεθεί."
Σύμφωνα με τους επικριτές της συνθήκης, η ACTA είναι προϊόν τετραετών διαπραγματεύσεων που κρατήθηκαν εν πολλοίς μυστικές, χωρίς δημόσιο διάλογο, με το επιχείρημα ότι πρόκειται για "εμπορικό" θέμα.
Η συνθήκη θολώνει τα όρια ανάμεσα στα πειρατικά προϊόντα και τα προϊόντα "μαϊμού", αγνοώντας το γεγονός ότι οι καταναλωτές που αγοράζουν προϊόντα "μαϊμού" συχνά νομίζουν ότι πρόκειται για αληθινά.
Keywords
Τυχαία Θέματα