Ξένο fund βάζει 1,5 δισ. στην αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής

Στο σχήμα Εθνική – Eurobank έχει αποφασίσει να εισέλθει το fund Fairfax Financial Holding με ενεργητικό 37 δισ δολ. του αποκαλούμενου «Καναδού Γουόρεν Μπάφετ», Prem Watsa. Ήδη η εταιρεία συμμετοχών έχει καταθέσει επιστολή πρόθεσης (letter of intention) για συμμετοχή

στην αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας 1,5 δισ ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή καταδεικνύει ότι υπάρχει γνήσιο επενδυτικό ενδιαφέρον από μεγάλο επενδυτικό σχήμα, που προέρχεται απ’ τον αγγλοσαξωνικό χώρο και με τεράστια εμπειρία στις αγορές αλλά και στις αναδιαρθρώσεις χρεών, να τοποθετήσει κεφάλαια στο ενιαίο σχήμα ΕθνικήςEurobank.

Κάτι που αφενός μπορεί να σηματοδοτήσει την είσοδο ισχυρών κεφαλαίων στην τράπεζα που εκ των πραγμάτων θα κληθεί να παίξει τον ρόλο αναστηλωτή της πραγματικής οικονομίας και αφετέρου να της δώσει την ευκαιρία να διατηρήσει έναν πιο ανεξάρτητο χαρακτήρα μακροπρόθεσμα.

Το «φλερτ» του Watsa με την Εθνική είχε εκδηλωθεί προ μηνός περίπου όταν, μαζί με τον άλλο μεγάλο επενδυτή στο χώρο των τραπεζών Wilbur Ross, είχαν έλθει στην Αθήνα για επαφές με διοικήσεις μεγάλων εισηγμένων εταιρειών αλλά και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Διαβάστε περισσότερα στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του www.newmoney.gr

The post Ξένο fund βάζει 1,5 δισ. στην αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα