Ξανθόπουλος: Στα χέρια μας η πρόκριση

Την τύχη του στα χέρια του κρατάει ο Παναθηναϊκός σύμφωνα με τον Βασίλη Ξανθόπουλο, δίνοντας το σύνθημα της νίκης κόντρα στη Ρεάλ.

Ο Έλληνας γκαρντ στάθηκε στην… τσάμπα ήττα κόντρα στη Μάλαγα, ωστόσο πιστεύει ότι η πρόκριση στην επόμενη φάση είναι εφικτή για τον σοβαρό Παναθηναϊκό:

«Στη Μάλαγα χάσαμε ένα δικό μας παιχνίδι, αλλά το πιστεύω και το πιστεύουμε στην ομάδα ότι η τύχη είναι στα χέρια μας για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Το πείσμα πρέπει να υπάρχει και υπάρχει όταν αγωνίζεσαι

στον Παναθηναϊκό».

Ο Ξανθόπουλος ήταν εξαιρετικός στο παιχνίδι πρωταθλήματος απέναντι στον Πανελευσινιακό, ματς που όπως ισχυρίστηκε ήταν μια καλή «προπόνηση» ενόψει της αναμέτρησης κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης:

«Είναι πολύ σημαντικό που ο αντίπαλός μας ήταν ανταγωνιστικός. Το γνωρίζαμε ότι στην έδρα του θα έχει τον ρυθμό του. Μας βοήθησε αρκετά ο Πανελευσινιακός ώστε να ετοιμαστούμε για το πολύ μεγάλο παιχνίδι με τη Ρεάλ. Γενικά είναι καλό στο πρωτάθλημα ο εκάστοτε αντίπαλος να φέρνει αντίσταση γιατί μας βοηθάει ώστε να παρουσιαστούμε καλύτεροι στην Ευρωλίγκα».

Οι Μαδριλένοι προέρχονται από δύο απανωτές ήττες, γεγονός που δεν ευνοεί τους «πρασίνους», όπως πιστεύει ο 28χρονος γκαρντ, ενώ κλειδί στον αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων θα είναι η διατήρηση της συγκέντρωσης σε όλη τη διάρκεια του ματς:

«Δεν ήταν καλό που έχασε και στο ισπανικό πρωτάθλημα διότι πάντα οι μεγάλες ομάδες αφυπνίζονται και είναι πιο ανταγωνιστικές. Η Ρεάλ θα προσπαθήσει να μας βάλει στον ρυθμό της, αλλά να σου πω την αλήθεια δεν θα σταθούμε που έχασε, αλλά μόνο στο τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για να νικήσουμε.

Πρέπει να κόψουμε τον ρυθμό της και να μειώσουμε τα νεκρά διαστήματα που μας έχουν στοιχίσει, διότι ακόμα και στο ματς που νικήσαμε είχαμε αυτό το πρόβλημα. Όποιος πατήσει παρκέ είτε για 1 λεπτό είτε για 25 λεπτά πρέπει να δώσει τα πάντα. Από τα τρία αυτά παιχνίδια κρατάμε την άμυνά μας που ήταν αρκετά καλή, αλλά τονίζω ότι πρέπει να προσέξουμε τα διαστήματα που χάνουμε τη συγκέντρωσή μας».

Πηγή: sport-fm.gr

Betsonic.com – Ξεπεράσαμε την κρίση

The post Ξανθόπουλος: Στα χέρια μας η πρόκριση appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα