Ξάνθη: Εξαρθρώθηκε σπείρα ανήλικων διαρρηκτών

Στην εξάρθρωση μιας πολυμελούς σπείρας ανήλικων δραστών προέβη η Αστυνομία της Ξάνθης. Οι αστυνομικοί ήταν για καιρό στα ίχνη της σπείρας που ευθύνεται για διαρρήξεις ΙΧ, κλοπές σε σπίτια αλλά και την επίθεση για την αρπαγή τσάντας, στο Αμοιρίδειο.

Πιο συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας, δύο άτομα ηλικίας 17 και 15 ετών, κατηγορούμενοι για ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία για τα ίδια αδικήματα,

σε άλλους τρεις συνεργούς τους, ημεδαπούς, ηλικίας 19, 18 και 16 ετών.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι, οι πέντε δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από 9-1-2013 έως και 29-1-2013 διέρρηξαν άλλα 10 οχήματα στην πόλη της Ξάνθης, προκαλώντας σε αυτά φθορές και αφαιρώντας σημαντικά αντικείμενα.
Επίσης προέκυψε ότι οι πέντε δράστες διέπραξαν και τα εξής:

• Άρπαξαν την τσάντα 52χρονης, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ, κλειδιά και διάφορα προσωπικά έγγραφα.
• Αφού αναρριχήθηκαν σε μπαλκόνι διαμερίσματος, αφαίρεσαν ένα σκυλί.
• Αφαίρεσαν από την πόλη της Κομοτηνής, ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο βρέθηκε στην Ξάνθη, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 ράδιοCD, δύο από τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ επίσης βρέθηκε και ο σκύλος που είχαν αφαιρέσει, ο οποίος και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Σημειώνεται ότι και οι πέντε δράστες έχουν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοιες περιπτώσεις, ενώ σε βάρος του 17χρονου εκκρεμούσε ένταλμα βίαιης προσαγωγής του κ. Ανακριτή Ξάνθης, για υπόθεση ληστείας, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και σωματικών βλαβών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

ΠΗΓΗ: xanthipress.gr

The post Ξάνθη: Εξαρθρώθηκε σπείρα ανήλικων διαρρηκτών appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα