Βροχές και τη Πέμπτη

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια της χώρας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για την Πέμπτη. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι 4-5 και το πρωί στο βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν μέχρι και τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία...
θα παρουσιάσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

Πιο συγκεκριμένα, σε Μακεδονία και Θράκη θα υπάρχουν
νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως το μεσημέρι προς απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Όσον αφορά τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός αρχικά θα είναι αίθριος, ενώ τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και σε ορεινές περιοχές θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, στις βορειότερες περιοχές θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 8 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη ο καιρός θα είναι άστατος και κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη. Βελτίωση θα έχουμε από το βράδυ. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα στα βόρεια θα υπάρξουν αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Στα νότια λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα φτάσουν μέχρι και τα 5 μποφόρ, και η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα έχουμε κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση μετά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη χαρακτηριστικό γνώρισμα του καιρού θα είναι οι νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, με βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα φτάσουν μέχρι και τα 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία τους 22 βαθμούς Κελσίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα