Βίντεο: «Ναυμαχία» Ιαπωνίας-Ταϊβάν στα διαφιλονικούμενα νησιά

Ένας στολίσκος της Ταϊβάν, αποτελούμενος από έξι σκάφη της ακτοφυλακής και δεκάδες αλιευτικά, εισήλθε στα ιαπωνικά χωρικά ύδατα στα ανοικτά των διαφιλονικούμενων νησιών...
την κυριαρχία των οποίων διεκδικούν Ταϊπέι, Πεκίνο και Τόκιο, ανακοίνωσε η ιαπωνική ακτοφυλακή.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ιαπωνικής ακτοφυλακής, ορισμένα από τα πλοία της ακτοφυλακής της Ταϊβάν μετέφεραν άνδρες των ειδικών δυνάμεων του στρατού.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι στα αλιευτικά έχουν αναρτηθεί πανό που γράφουν «Ορκιζόμαστε να υπερασπιστούμε τα Ντιαογιουτάι», όπως αποκαλεί η Ταϊβάν τα νησιά αυτά.

Τα
πλοία αυτά αποτελούν μέρος ενός στολίσκου 50 αλιευτικών που συνοδεύουν περίπου δέκα πλοία της ακτοφυλακής, τα οποία απέπλευσαν από την Ταϊβάν χθες για να δηλώσουν την κυριαρχία της Ταϊπέι στο αρχιπέλαγος των Σενκάκου και να απαντήσουν στην Ιαπωνία που προχώρησε στην αγορά των νησιών.

Όταν έφθασαν κοντά στα ιαπωνικά χωρικά ύδατα, η ιαπωνική ακτοφυλακή τους προειδοποίησε να μην πλησιάσουν περισσότερο. Όμως, μέλος της ακτοφυλακής της Ταϊβάν απάντησε μέσω ασυρμάτου: «Είναι ύδατα της Ταϊβάν και έχουμε κάθε δικαίωμα να είμαστε εδώ». Η ιαπωνική ακτοφυλακή απάντησε με αντλίες νερού κατά των πληρωμάτων των σκαφών της Ταϊβάν.

Εκτός από τα σκάφη της ακτοφυλακής της Ιαπωνίας και τα διάφορα πλοία της Ταϊβάν, στην περιοχή πλέουν και πέντε κινεζικά πλοία. Πάντως, η Ταιβάν δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συνταχθεί με την Κίνα στη διαμάχη.
Keywords
Τυχαία Θέματα