Τρόικα: "Ή κάνετε όσα λέμε ή χρεοκοπείτε"

Μετά τα δύσκολα οικονομικά μέτρα που ζητά η τρόικα για μισθούς και εργασιακές σχέσεις, ένας άλλο μέτρο το οποίο αφορά άμεσα την εθνική άμυνα της χώρας «έπεσε» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Οι αντιπρόσωποι της τρόικας θεωρούν υπεράριθμο το προσωπικό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και...
των Σωμάτων Ασφαλείας και ζητούν ευθέως τον περιορισμό του! Εκτιμούν ότι μπορεί να υπαχθούν σε καθεστώς εφεδρείας περίπου 15.000 άτομα.


Η απαίτηση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από άλλα δύσκολα μέτρα, τα οποία δοκιμάζουν στον υπέρτατο βαθμό τη συνοχή της ελληνικής κοινωνίας και μετατρέπουν την κυβέρνηση σε άβουλο όργανο.

Όπως γράφει σήμερα το «Πρώτο Θέμα», η τρόικα υπέβαλε ένα 10σέλιδο κείμενο στην κυβέρνηση, στο οποίο περιλαμβάνονται, ο περιορισμός 13ου και 14ου μισθού, η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και στα ειδικά μισθολόγια, το κλείσιμο ζημιογόνων οργανισμών, απολύσεις 150.000 δημόσιων υπαλλήλων και εκτεταμένες αποκρατικοποιήσεις.

Το δίλημμα, έτσι όπως το θέτει η τρόικα, είναι εκβιαστικό, αφού προειδοποιεί ότι αν δεν γίνουν όσα ζητεί, το επόμενο βήμα για την Ελλάδα θα είναι η χρεοκοπία.
Keywords
Τυχαία Θέματα