Τουρκία: Αντί να φροντίσουν τους σεισμόπληκτους, τους διέλυσαν με χημικά & γκλομπς

Με χημικά και γκλομπς προσπάθησε η τουρκική Αστυνομία να διαλύσει πλήθος διαδηλωτών στο Βαν της ανατολικής Τουρκίας που ζητούσαν την παραίτηση του τοπικού κυβερνήτη εξαιτίας της ανεπαρκούς, όπως καταγγέλλουν, διαχείρισης της κατάστασης, μετά τον σεισμό της Τετάρτης που ισοπέδωσε αρκετά κτίρια και κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 13 άτομα.
Την Πέμπτη, περίπου 200 άτομα, όπως μεταδίδει το Reuters,
συγκεντρώθηκαν σε σημείο κοντά στα κτίρια που έπεσαν και ζήτησαν.....
την παραίτηση του τοπικού κυβερνήτη, ενώ η Αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών. «Πώς μπορείς να ρίχνεις σπρέι σε ανθρώπους που έχουν ήδη υποστεί τόσα;» αναρωτήθηκε στο βρετανικό πρακτορείο κάτοικος της περιοχής.

Αρκετοί κάτοικοι διαμαρτύρονται πως δεν τους έχουν μοιραστεί σκηνές. «Ο κόσμος κρυώνει, κοιμόμαστε έξω, και κάποιοι παίρνουν πέντε σκηνές, άλλοι δέκα, και άλλοι καμία» λέει άλλος κάτοικος της περιοχής στο Reuters.

Στην περιοχή βρέθηκε την Πέμπτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπεσίρ Αταλάι, που κάλεσε τους κατοίκους να κοιμηθούν στους καταυλισμούς για προληπτικούς λόγους.Ακόμη ένας άνθρωπος ανασύρθηκε νεκρός από τα συντρίμμια ενός εκ των δύο ξενοδοχείων που κατέρρευσαν από το σεισμό των 7,2 Ρίχτερ που έπληξε προχθές για άλλη μια φορά τη πόλη Βαν στην Τουρκία, σύμφωνα με εκπρόσωπο των ομάδων διάσωσης που επιχειρούν στην δοκιμασμένη από το σεισμό πόλη.

Τα ξενοδοχεία, τα οποία προφανώς είχαν ήδη πληγεί από τον μεγάλο σεισμό των 7,2 ρίχτερ του περασμένου μήνα, κατέρρευσαν την Τετάρτη το βράδυ όταν νέος σεισμός 5,6 ρίχτερ ταρακούνησε την περιοχή.

Κι ενώ ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 13 μέχρι αυτή την ώρα, οι Αρχές της χώρας κατηγορούνται από την κοινή γνώμη ότι δεν επιθεώρησαν σωστά τα κτίρια μετά τον σεισμό της 23ης Οκτωβρίου που προκάλεσε 600 νεκρούς στην ανατολική Τουρκία.

defencenet.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα