Το... φαινόμενο Τσάκας!

Ο Βλάσης Τσάκας μπήκε στη ζωή μας τον Σεπτέμβριο του 2011, αλλά θα μας απασχολήσει και το 2012. Το gazzetta.gr κάνει μια ανασκόπηση στον άνθρωπο - φαινόμενο που τάραξε τα ελληνικά και αραβικά νερά! Κατέβηκε αργά και έκλεισε την πόρτα του ταξί με....

δύναμη. Φόρεσε τα μαύρα γυαλιά του, έβαλε τη μαύρη τσάντα στον ώμο και κατευθύνθηκε στα γραφεία
της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Έτσι μπήκε στην ζωή μας ο Τσάκας!

Από εκείνο το ταξί Octavia πριν από το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στις 19 Σεπτεμβρίου, κατέβηκε ο Βλάσης Τσάκας. Αξύριστος, αλλά με λευκό σχεδόν λινό μπλουζάκι και συνολικά με παρουσιαστικό που σε καμία των περιπτώσεων, δεν θύμιζε άνθρωπο που φέρει επιστολή με πρόταση 220 εκατ. ευρώ ο Τσάκας μπήκε στην (αθλητική) ζωή μας. Όχι μόνον του Παναθηναϊκού, αλλά όλης της Ελλάδας, καθώς η δική του ιστορία που μοιάζει με παραμύθι, έγινε αντικείμενο διαφημιστικής καμπάνιας, εγχώριο σλόγκαν. Οι δύο μαγικές λέξεις «Τσάκας» και «πρίγκιπας» βρίσκονται πλέον πολύ συχνά στα χείλη οπαδικών συζητήσεων, ενώ τις Απόκριες, αναμένεται να γίνει χαμός με τις κελεμπίες!

Υπενθύμισε στους Αθηναίους τη σταθερή αξία του φραπέ

Θα μπορούσε κανείς να γράψει βιβλίο στους περίπου 4 μήνες που μπήκε στη ζωή μας ο Τσάκας, ο άνθρωπος που κατάφερε να υπενθυμίσει στους Αθηναίους – οι οποίοι παρασύρθηκαν από τη δίνη του φρέντο- τη σταθερή αξία του φραπέ!

Με φραπόγαλο έδωσε την πρώτη του ιντερνετική συνέντευξη, με πλαστικό ποτήρι φραπέ είχε εμφανιστεί στην παρουσίαση του νέου κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη στις 21 Οκτωβρίου του 2010. Κοινό στοιχείο επίσης τα μαύρα γυαλιά, που μεγαλώνει το μυστήριο για αυτό τον τετραπέρατο, πολυμήχανο και με γρήγορη σκέψη, τύπο.

Δεν απειλεί ποτέ, μιλάει γλυκά, αν χρειαστεί σε πάει πάσο και πάντα έχει να σου δώσει απάντηση, ασχέτως, αν με το ναυάγιο με τον Σουλτάν Αλ Σαούντ – υπέπεσε σε ανακρίβειες και ψέμματα, αφού η ιστορία δεν προχώρησε όπως θα ήθελε.

Μένει συχνά σε ξενοδοχείο, κάνει ταξίδια, χαλάει λεφτά, δίνει υποσχέσεις- αλήθεια και οι πολιτικοί πολλές φορές το ίδιο δεν κάνουν;

Σε αυτό που σίγουρα δεν πάει καλά είναι η σχέση του με το χρόνο και με τις ημερομηνίες. Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις, είτε στα χαρτιά, είτε στα deadline, είτε στις ημερομηνίες που είχαν θέσει οι δύο πλευρές (δικηγόροι του Βαρδινογιάννη) στο MoU.

Πουλάνε Τσάκα, Ρόνι και Σικαμπάλα (στην κωλότσεπη)

Μπορεί πολλοί οπαδοί να τον κατηγορούν για ανακρίβειες και ψέμματα, άλλοι να λένε ότι κρύβεται πίσω ο μεγαλομέτοχος, καθώς για το 54,7% του Τζίγγερ, που έχει πει ότι θα δωρίσει κόπτεται ο Τσάκας, ωστόσο έχει δώσει ζωή στις πωλήσεις αθλητικών εφημερίδων. Ο Παναθηναϊκός δίχως Ευρώπη και με χαμηλούς τόνους φέτος κι όμως τα πρωτοσέλιδα με τις βαρύγδουπες δηλώσεις, τον πρίγκιπα Αλ Σαούντ που είναι οπαδός της Μπαρτσελόνα (θα γίνει και του Παναθηναϊκού) τον Ροναλντίνιο, τον Σικαμπάλα, το συμβόλαιο του οποίου
Keywords
Τυχαία Θέματα