Τη μεγαλύτερη πορεία διαμαρτυρίας στον κόσμο ετοιμάζει ομάδα ακτιβιστών τον Ιούνιο στο Λονδίνο [βίντεο]

Οι οργανωτές της μεγαλύτερης πορείας διαμαρτυρίας στην ιστορία – τον Μάρτιο του 2003 κατά της εισβολής στο Ιράκ – ελπίζουν να συμβεί το ίδιο με τη νέα μαζική διαδήλωση την οποία ενορχηστρώνουν αυτό τον καιρό με σκοπό τη συνάσπιση του παγκόσμιου κινήματος κατά των μέτρων λιτότητας, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας The Independent.

Σύμφωνα

με το σχέδιο, η νέα «Συνάθροιση των Λαών κατά των Μέτρων Λιτότητας» αναμένεται να διασχίσει το Λονδίνο στις 22 Ιουνίου και, με τη συνεπικουρία του συνασπισμού Stop The War, στοχεύει στο να σπάσει το ρεκόρ της μεγαλύτερης δημόσιας συγκέντρωσης στην ιστορία της Βρετανίας.

Η οργανωτική ομάδα διατείνεται ότι πρόκειται για ένα «εναλλακτικό δημοκρατικό φόρουμ, καθώς το υπάρχον κοινοβούλιο έχει αποτύχει στο έργο της αντιπροσώπευσης των πολιτών», αλλά και για μία πλατφόρμα μαζικής αντίστασης στην παγκόσμια πολιτική της λιτότητας.

Φυσιογνωμίες από το χώρο της πολιτικής, της εκπαίδευσης, των τεχνών, του ακτιβισμού και των ΜΜΕ απαρτίζουν μία ομάδα, η οποία θέλει να ελπίζει ότι το κοινωνικό όραμά της κατά της λιτότητας θα προσελκύσει ανθρώπους από διαφορετικά μπακγκράουντ.

Σύμφωνα με τον Τζον Ρίις, οργανωτικό στέλεχος του συνασπισμού Stop The War, στόχος του όλου σχεδίου είναι η επικείμενη πορεία να ξεπεράσει σε όγκο εκείνη του 2003 κατά του πολέμου στο Ιράκ.

Τέλος, εκτιμά πως το πλήθος που θα συμμετάσχει στην πορεία θα κυμαίνεται μεταξύ 750.000 και 2.000.000 διαδηλωτών.

The post Τη μεγαλύτερη πορεία διαμαρτυρίας στον κόσμο ετοιμάζει ομάδα ακτιβιστών τον Ιούνιο στο Λονδίνο [βίντεο] appeared first on Enimerwsi.gr: Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα