Θρίλερ με τη Σύνοδο Κορυφής

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναβληθεί η Σύνοδος Κορυφής που έχει προγραμματιστεί την Κυριακή 23 Οκτωβρίου αφήνει η γερμανική κυβέρνηση.
Η πιθανότητα αναβολής της...
Συνόδου είναι προφανώς αποτέλεσμα της αδυναμίας των Ευρωπαίων να καταλήξουν σε μια συμφωνία για την επίλυση της κρίσης.
Το δημοσίευμα της Die Welt, που αναφέρει ότι λόγος για την πιθανή αναβολή είναι η στασιμότητα των διαπραγματεύσεων, προκαλεί νέα σύγχυση στις αγορές που απαιτούν άμεση και οριστική λύση στην κρίση χρέους.
Ωστόσο, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, όπως και η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, δηλώνουν μέχρι στιγμής ότι δεν έχουν υπόψη τους κάποιο σχέδιο αναβολής.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι τα ευρωπαϊκά κράτη διαφωνούν ακόμη γύρω από το πώς θα πρέπει να ενισχυθούν τα κεφάλαια του EFSF μέσω της μόχλευσής τους.
Επανέλαβε ακόμα την πάγια θέση του Βερολίνου ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί η συνεισφορά του Βερολίνου στο ταμείο, από τα ήδη προβλεπόμενα 211 δισεκατομμύρια ευρώ (σε εγγυήσεις).
Σε περίπτωση που ευσταθούν οι πληροφορίες που μεταδίδει η Die Welt, επικαλούμενη ανώτατες γερμανικές κυβερνητικές πηγές, θα πρόκειται για μια πολύ αρνητική εξέλιξη για την Ελλάδα, καθώς όλες οι απαραίτητες αποφάσεις θα αναβληθούν εν ευθέτω χρόνω, εντείνοντας την αβεβαιότητα στην Ευρωζώνη.
Keywords
Τυχαία Θέματα