Τα Hedge Funds κυριαρχούν στο ΧΑ

Ολο και περισσότερα hedge funds ενδιαφέρονται, ρωτάνε και αρχίζουν να «αγγίζουν» το Χρηματιστήριο της Αθήνας. Οι αποδόσεις που έδωσε το ΧΑ αποτέλεσαν τον καταλύτη που προσέλκυσε ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό hedge funds τα οποία βλέπουν ευκαιρίες για εύκολα και γρήγορα κέρδη, κυρίως με το trading μετοχών. Δεν είναι τυχαίο ότι με την άρση της απαγόρευσης των ανοικτών

πωλήσεων η χρηματιστηριακή αγορά άρχισε να παρουσιάζει μεγαλύτερες και πιο απότομες διακυμάνσεις, χαρακτηριστικό του έντονου trading.

Όπως αναφέρουν χρηματιστές τα μεγάλα funds που είναι long στην αγορά όπως η Fidelity και η Capital έχουν ουσιαστικά αποχωρήσει από το ΧΑ. Η Fidelity δεν έχει παρά κάτι μικρές θέσεις που έχουν ξεμείνει από το παρελθόν και είναι πωλητής με κάθε ευκαιρία στις συγκεκριμένες μετοχές. Η Capital έχει αδειάσει το 95% του ελληνικού χαρτοφυλακίου της. H κατηγορία των παραδοσιακών funds που παίρνουν long θέσεις τηρούν αποστάσεις ακόμη από το ΧΑ και θεωρείται ότι θα αποτελέσουν το δεύτερο κύμα των ξένων επενδυτών, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στο ΧΑ σε ψηλότερες τιμές όταν θα έχει διαφανεί η σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και η χώρα θα έχει αποκτήσει αξιολόγηση από τους επενδυτικούς οίκους.

Διαβάστε περισσότερο εδώ

The post Τα Hedge Funds κυριαρχούν στο ΧΑ appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα