Στουρνάρας: «Μετά τις θυσίες, ώρα για επενδύσεις και ανάπτυξη»

Για την ανάγκη να βοηθήσει αναπτυξιακά με επενδύσεις η Ευρώπη την Ελλάδα συζήτησαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Ότμαρ Κάρας.

«Μιλήσαμε για την ελληνική οικονομία και για τις προσπάθειες του ελληνικού λαού να βγούμε από την κρίση» ανέφερε μετά τη συνάντηση ο κ. Στουρνάρας.

«Του υπενθύμισα ότι είμαστε περίπου στον έκτο χρόνο της ύφεσης, ότι πληρώσαμε πολύ ακριβά αυτή την κρίση, με μέτρα δημοσιονομικής σταθερότητας, μεγάλη μείωση μισθών και συντάξεων και αύξηση φόρων. Αυτό που θέλουμε τώρα από την Ευρώπη είναι επενδύσεις, είναι ανάπτυξη, να μας βοηθήσουν να βγούμε από την κρίση μέσω επενδύσεων. Και ο κ. Κάρας συμμερίζεται την άποψη αυτή» συμπλήρωσε.

Από πλευράς του, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνεχάρη τον υπουργό για τους στόχους που έχει πετύχει η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες, αλλά τόνισε πως χρειάζεται ισορροπία για τη μείωση του χρέους, αλλά και για την καταπολέμηση της ανεργίας, την ανάπτυξη και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Αναφέρθηκε, επίσης, στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 της ΕΕ και τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει επαρκής χρηματοδότηση για προγράμματα που θα ενισχύσουν την απασχόληση -κυρίως των νέων- την εκπαίδευση και την έρευνα για μια ανταγωνιστική Ευρώπη.

The post Στουρνάρας: «Μετά τις θυσίες, ώρα για επενδύσεις και ανάπτυξη» appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα