Στον τελικό η Μπάρτσα!

Το 2-0 της Μαδρίτης ουσιαστικά της είχε δώσει εισιτήριο τελικού! Η Μπαρτσελόνα με το 1-1 στο «σπίτι» της, κόντρα στην Ρεάλ το επικύρωσε!

Όπως το 2002, έτσι και τώρα, ο ισπανικός εμφύλιος στα ημιτελικά του Champions League έληξε με τα ίδια ακριβώς σκορ. Η ουσιαστική διαφορά, όμως, είναι πως...
αυτή τη φορά δεν προκρίθηκε στον τελικό η Ρεάλ, αλλά η Μπαρτσελόνα! Τότε, οι Μαδριλένοι είχαν κερδίσει 2-0 στο «Καμπ Νου» και στην ρεβάνς πήραν το 1-1, τώρα οι Καταλανοί νίκησαν 2-0 στο «Μπερναμπέου»
και με το 1-1 του επαναληπτικού σφράγισαν την πρόκριση. Οι «μπλαουγκράνα», που πηγαίνουν ξανά στο Γουέμπλεϊ μετά το 1992, βρίσκονται για τρίτη φορά στα πέντε τελευταία χρόνια σε τελικό, την ώρα που η Ρεάλ θα μείνει μόνο με το Κύπελλο. Τουλάχιστον, σε αυτή τη ρεβάνς προσπάθησε να παίξει και λίγο μπάλα…

Πίεση από την αρχή η Ρεάλ
Η Μπαρτσελόνα κατέβηκε με το γνώριμο της 4-3-3, με τον Γκουαρδιόλα να βάζει και πάλι αριστερά στην άμυνα τον Πουγιόλ, να επαναφέρει τον Ινιέστα (μαζί με τους Τσάβι και Μπουσκέτς ήταν η τριάδα των χαφ) και να βάζει στα άκρα της επίθεσης τους Βίγια (αριστερά) και τον Πέδρο (δεξιά), έχοντας τον Μέσι στην κορυφή.


Από την μεριά της, η Ρεάλ άρχισε με 4-2-3-1, με τους Ντιαρά και Αλόνσο να είναι τα αμυντικά χαφ, τους Ρονάλντο και Ντι Μαρία στα άκρα και πίσω από τον προωθημένο Μπενζεμά να βρίσκεται ο Κακά. Οι Μαδριλένοι πίεσαν από την αρχή πολύ ψηλά την Μπαρτσελόνα, εμποδίζοντας την να κυκλοφορήσει εύκολα την μπάλα. Οι Ιγκουαΐν και Κακά ασκούσαν πίεση στους Πικέ και Μασκεράνο, ενώ όταν η μπάλα έφτανε στην μεσαία γραμμή, κανείς Καταλανός δεν μπορούσε εύκολα να κάνει παιχνίδι.

«Ζεστάθηκε» η μηχανή...
Οι γηπεδούχοι είχαν αρχίσει με εμφανή διάθεση να δουν πως θα αγωνιστεί η Ρεάλ και με την πάροδο του χρόνου άρχισαν να προσαρμόζονται στην πίεση και να παρουσιάζουν και πάλι το γνωστό passing game τους. Η Μπαρτσελόνα είχε τον έλεγχο, η πίεση της Ρεάλ δεν είχε την ίδια ένταση και σταδιακά το παιχνίδι μεταφέρθηκε πιο κοντά στην εστία του Κασίγιας, με τους Μαδριλένους να προσπαθούν, χωρίς επιτυχία, να χτυπήσουν σε κάποια αντεπίθεση με την ταχύτητα των Ρονάλντο και Ντι Μαρία, κυρίως από τα δεξιά.

Καταιγίδα ευκαιριών!
Στο 21', η Μπαρτσελόνα απείλησε για πρώτη φορά στο παιχνίδι όταν η κεφαλιά του Μπουσκέτς από την μικρή περιοχή έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, κατέληξε στα χέρια του Κασίγιας. Όσο περνούσε η ώρα, οι «μπλαουγκράνα» ανέβασαν στροφές, με τον Βίγια να προκαλεί πολλά προβλήματα στον Αρμπελόα και ήταν θέμα χρόνου να γίνουν περισσότερες φάσεις. Στο διάστημα από το 33' ως το 36', ο Κασίγιας έκανε δύο εντθπωσιακές επεμβάσεις σε σουτ του Μέσι, ενώ ο Αργεντίνος είχε μία ακόμα εξαιρετική προσπάθεια που κατέληξε άουτ, κάτι που έγινε και με τον Άλβες! Η Ρεάλ άντεξε στην καταιγίδα, όμως πλην μίας επικίνδυνης σέντρας του Ρονάλντο που μπλόκαρε ο Βαλντές προ του Ντι Μαρία, δεν απείλησε καθόλου, με τον Πορτογάλο σταρ αλλά και τον Κακά να βρίσκονται σε πολύ κακή μέρα.

Γκολ η Ρεά
Keywords
Τυχαία Θέματα