Στο ΣτΕ θα κριθεί ο δασικός χαρακτήρας στην περιοχή του Κισσού

Το Συμβούλιο της Επικρατείας θα κρίνει τελικά τον δασικό ή μη χαρακτήρα του Κισσού, μιας περιοχής του Χορτιάτη που έχει βρεθεί εδώ και τριάντα χρόνια στο επίκεντρο αντιδικίας μεταξύ του εκάστοτε δήμου και οικολογικών οργανώσεων. Πρόκειται για μια έκταση 2000 περίπου στρεμμάτων, το 51% της οποίας ανήκει στο δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη και το υπόλοιπο 49% στο Συνεταιρισμό Διπλωματούχων Μηχανικών του ΤΕΕ / ΤΚΜ.

Ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης με δηλώσεις του στο

ΑΠΕΜΠΕ επισημαίνει ότι με δύο προεδρικά διατάγματα η περιοχή έχει χαρακτηριστεί ζώνη ενεργούς πολεοδομίας, ωστόσο πριν από έναν περίπου μήνα εκδόθηκε απόφαση του δασαρχείου Θεσσαλονίκης που χαρακτηρίζει τον οικισμό δασική περιοχή ή αναδασωτέα. Κατόπιν αυτού, το δημοτικό συμβούλιο χρησιμοποίησε το δικαίωμα που έχει από το νόμο και αποφάσισε να ζητήσει από τον υπουργό Περιβάλλοντος την αναστολή της διαδικασίας υποβολής ενστάσεων για τους δασικούς χάρτες έως δύο χρόνια, προκειμένου το Συμβούλιο της Επικρατείας να αποφασίσει σε σχετική δίκη που θα γίνει στις 15 Μαΐου, τον δασικό ή μη χαρακτήρα του Κισσού. “Θα συμμορφωθούμε με την όποια απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας” προσθέτει ο δήμαρχος.

Με αφορμή την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου η αυτοδιοικητική κίνηση “Οικολογία Αλληλεγγύη”, σε σχετική ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζει τον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη όμηρο συμφερόντων που επιδιώκουν την οικοπεδοποίηση του Χορτιάτη. Κάνει δε λόγο για μεθοδεύσεις εκ μέρους της δημοτικής αρχής με στόχο τη νομιμοποίηση του οικισμού.

Εξάλλου, ο κ. Καϊτεζίδης ρωτήθηκε και για δημοσίευμα εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο, Βρετανοί τουρίστες που επισκέφθηκαν πρόσφατα τον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη προτίθενται να προβούν σε καταγγελία στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για έλλειψη πολιτικής βούλησης στον τομέα της καθαριότητας και της αντιμετώπισης των αδέσποτων ζώων. “Η απόσταση που χωρίζει την Ελλάδα από τη Βρετανία ή οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα στο θέμα των αδέσποτων ζώων είναι πράγματι μεγάλη, αλλά αυτό αφορά το σύνολο της χώρας. Κατά τα άλλα, η εικόνα στο δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη είναι σαφώς πολύ καλύτερη από άλλες περιοχές. Σε κάθε περίπτωση προσφέρομαι να γίνω συνοδοιπόρος των συγκεκριμένων ανθρώπων σε πολλές περιοχές της Ελλάδας για να διαπιστώσουμε την κατάσταση” αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post Στο ΣτΕ θα κριθεί ο δασικός χαρακτήρας στην περιοχή του Κισσού appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα