Στο όριο η κυβέρνηση Παπαδήμου

Εσπευσμένα για εκλογές προετοιμάζονται όλα τα πολιτικά κόμματα καθώς η κυβέρνηση Παπαδήμου θα βρεθεί εντός του Ιανουαρίου αντιμέτωπη με νέα μέτρα και πιθανότατα δυσάρεστα μαντάτα τόσο από την Ε.Ε. όσο και από το ΔΝΤ. Το...
Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι τα περιθώρια
ανοχής προς την Ελλάδα έχουν τελειώσει και η άτακτη χρεωκοπία βρίσκεται επί θύραις.

Το ερώτημα είναι αν τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου είναι διατεθειμένα να σηκώσουν το πολιτικό κόστος της νέας επιδρομής των δανειστών.

Η Ν.Δ. δηλώνει ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε άλλα μέτρα πέρα από αυτά που έχουν ήδη ψηφιστεί στο μεσοπρόθεσμο και μιλά για νέα διαπραγμάτευση στις αρχές του καλοκαιριού από μια νέα αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Το ΛΑΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη εμφανίζεται και αυτό απρόθυμο τώρα να μπει στην διαδικασία στήριξης και του νέου μνημονίου. Το ΠΑΣΟΚ την ίδια στιγμή βρίσκεται κυριολεκτικά αλλού ασχολούμενο με το θέμα της διαδοχής και σαφώς ανίκανο για κινήσεις κεντρικού πολιτικού επιπέδου.

Άλλωστε η πλειονότητα των υπουργών των προερχόμενων από την κυβέρνηση Παπανδρέου επιθυμούν να απεγκλωβιστούν το γρηγορότερο από την διαχείριση καθώς οι πρώτοι μήνες του 12 θα είναι εξαιρετικά δύσκολοι.

Το ερώτημα είναι πάντως τι θα πράξουν τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση μπροστά στην απειλή ή μάλλον τον υπαρκτό κίνδυνο πλέον μιας άτακτης χρεοκοπίας. Άλλωστε εμμέσως πλην σαφώς αυτό το δίλημμα έθεσε και ο Λ.Παπαδήμος στο μήνυμα του, αυτό άφησε να εννοηθεί και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα