Στο «φως» μεγάλη απάτη με παράνομα τυχερά παιχνίδια

Εγκληματική ομάδα η οποία παρενέβαινε στην έκβαση τυχερών παιχνιδιών που διεξάγονταν σε καταστήματα της Θεσσαλονίκης μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών εξάρθρωσε η αστυνομία.

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας 20 άτομα, μεταξύ των οποίων ένας εκ των τριών ηγετικών μελών της.

Υπολογίζεται ότι το χρηματικό ποσό που αποκόμισαν από το 2008 άνω των 4.000.000 ευρώ.

Οι συλλήψεις έγιναν σε εννέα

καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης (Εύοσμος, Αμπελόκηποι, Κορδελιό, Σταυρούπολη, Τούμπα, Ανάληψη, Νεάπολη).

Αναλυτικά, συνελήφθησαν ένας 51χρονος που φέρεται ηγετικό μέλος της ομάδα, 11 υπεύθυνοι λειτουργίας των καταστημάτων αυτών και οκτώ πελάτες – παίκτες.
Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της σύστασης «εγκληματικής οργάνωσης», της «απάτης με υπολογιστή», της «προστασίας ατόμων από επεξεργασία προσωπικών δεδομένων», της «νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική οργάνωση» καθώς και της παράβασης του Νόμου «περί παιγνίων».

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η εγκληματική ομάδα έχει συγκροτηθεί τουλάχιστον από το 2008, έχοντας ως «ηγετικά μέλη» τρεις Έλληνες, ηλικίας 48, 51 και 48 ετών.

Τα μέλη της ομάδας εμφάνιζαν, έναντι αμοιβής, ως ιδιοκτήτες των καταστημάτων κυρίως ηλικιωμένους και είχαν ορίσει άλλα άτομα ως υπεύθυνους λειτουργίας αυτών. Αυτοί διαχειρίζονταν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και server , μέσω των οποίων διεξάγονταν τα παράνομα παίγνια και άλλαζαν τις ενδείξεις των υπολογιστών με διακόπτη ή τηλεχειριστήριο σε περίπτωση αστυνομικού ελέγχου.
Τα τρία «ηγετικά μέλη» είχαν εγκαταστήσει ειδικό κρυφό λογισμικό στους υπολογιστές των καταστημάτων, ενώ σε αποθήκη, στο κέντρο της πόλης, είχαν εγκαταστήσει server.

Με τη συγκεκριμένη εγκατάσταση καθόριζαν μέσω διαδικτύου το ποσοστό κέρδους και τις χρονικές στιγμές κατά τις οποίες θα απέδιδε το τυχερό παιχνίδι στον χρήστη του τα κέρδη. Έτσι εξαπατούσαν τους πελάτες με αποτέλεσμα την οικονομική τους ζημιά.

Τα ημερήσια κέρδη ανά κατάστημα ανέρχονταν από 300 έως 2.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

The post Στο «φως» μεγάλη απάτη με παράνομα τυχερά παιχνίδια appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα