Στο δρόμο μένουν οι Αμερικανοί – Αυξήθηκαν κατασχέσεις και πλειστηριασμοί κατοικιών

Αρνητική εικόνα σε μηνιαία βάση εμφάνισαν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί κατοικιών στις ΗΠΑ τον Μάιο, καθώς ενισχύθηκαν κατά 9,1% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, για πρώτη φορά μετά από...
διάστημα σχεδόν δύο μηνών.

Ακόμη και μετά τη συμφωνία ύψους 25 δισ. δολαρίων μεταξύ μεγάλων τραπεζών και αμερικανικών πολιτειών για χαλαρότερη πολιτική σε ό,τι αφορά κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, η όλη κατάσταση δεν βελτιώθηκε καθόλου, επιβεβαιώνοντας
ότι η αγορά ακινήτων των ΗΠΑ εξακολουθεί να αποτελεί ένα «βαρίδι» για την οικονομία τους.

Οι πλειστηριασμοί σύμφωνα με δημοσίευμα στην express.gr, έφθασαν σε παναμερικανικό επίπεδο στις 109.051 κατοικίες, βάσει στοιχείων της εταιρίας RealtyTrac, ενώ οι κατασχέσεις από τράπεζες ενισχύθηκαν κατά 7% φθάνοντας στις 54.844 κατοικίες.

«Η αύξηση κατασχέσεων και πλειστηριασμών, ακόμη και μετά τη συμφωνία με τις τράπεζες, αποδεικνύει ότι οι τελευταίες είναι πιο σίγουρες ότι θα κερδίσουν από την όλη διαδικασία, καθώς τώρα υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες που κανείς δεν μπορεί να τους αμφισβητήσει», τόνισε ο Ντάρεν Μπλόμκουιστ, αντιπρόεδρος της RealTrac.

Μεταξύ των αμερικανικών πολιτειών η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στην Τζόρτζια, καθώς έφθασε στο 32,9%, ακολουθούμενη από αυτές σε Αριζόνα, Νεβάδα και Καλιφόρνια.
Keywords
Τυχαία Θέματα