Σηκώνει τους τόνους κατά κυβέρνησης και Σαμαρά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Νέο κύκλο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης ανοίγει η πρόταση για επτά διαδοχικές κάλπες στην αποψινή διαδικασία ψηφοφορίας για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να σηκώσει κι άλλο τους τόνους, καταγγέλλοντας τη διαδικασία που προκρίνεται από την κυβερνητική πλειοψηφία, σε συνέχεια του διαβήματος που έκανε χθες ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος Αλέξης Τσίπρας

στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Αποδίδει άλλωστε στην κυβέρνηση «πανικό και φόβο μπροστά στην ελεύθερη έκφραση των βουλευτών», κάνοντας λόγο για «διαδικασία αλαλούμ» που επιλέγεται με επτά διαδοχικές κάλπες. Με ανακοίνωσή της άλλωστε αργά χθες το βράδυ η Κουμουνδούρου, επιτίθετο στην κυβέρνηση και προσωπικά τον Αντώνη Σαμαρά, καταλογίζοντάς του πρόθεση «να κάνει τα πάντα ώστε να συγκαλυφθεί η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, μέσω της έμπρακτης αλληλεγγύης του προς το πρόσωπο του κ.Βενιζέλου». Μιλούσε για «παραλογισμό» έξω από το πνεύμα και το γράμμα του Κανονισμού της Βουλής και σχολίαζε με νόημα πως «όσο αυξάνει ο αριθμός των καλπών, τόσο απομακρύνεται η πιθανότητα ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια».

Ενδεικτική των απόψεων που επικρατούν στην Κουμουνδούρου, μετά και από ενημέρωση που έκανε για το θέμα χθες στη συνεδρίαση της Συντονιστικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Παναγιώτης Λαφαζάνης –που συνόδευε τον Αλέξη Τσίπρα στο διάβημά του προς τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη- είναι η ανάρτηση του έτερου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Δημήτρη Παπαδημούλη στο Facebook. «Από τα γαλάζια ψηφοδέλτια το 1985, στις επτά κάλπες για τέσσερα πρόσωπα! Μια ακόμα γελοιοποίηση των θεσμών. Όλα ‘λάστιχο’ για τον φόβο των διαρροών», έγραφε, λίγες ώρες μετά την καταγγελία της διαδικασίας από την Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η τελευταία σε δήλωσή της μιλούσε για παραβίαση του Συντάγματος, της ποινικής δικονομίας και της αρχής της νομιμότητας, καθώς και της λαϊκής εντολής για δικαιοσύνη, λογοδοσία και διαφάνεια. «Όλοι αυτοί οι χειρισμοί είναι καταγέλαστοι και ενδεικτικοί της πλήρους παράδοσης της Κυβέρνησης στη διαπλοκή και τη φοροδιαφυγή», σχολίαζε, στοχεύοντας και εκείνη στον Αντώνη Σαμαρά για τις «καλές υπηρεσίες» που προσφέρει κατά την ίδια στον Ευάγγελο Βενιζέλο, όχι όμως και στη χώρα.

Στελέχη της Συντονιστικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ πάντως, σχολίαζαν λίγο μετά τη συνεδρίασή της στο Real.gr ότι «παραξενεύονται» και από την στάση του Φώτη Κουβέλη, που παρότι «θεσμικός», αποδέχεται μία πρόταση που καταργεί την μυστικότητα της ψήφου…

The post Σηκώνει τους τόνους κατά κυβέρνησης και Σαμαρά ο ΣΥΡΙΖΑ appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα