Σε υψηλά 18μηνου η βιομηχανική παραγωγή τον Δεκέμβριο στο Τόκιο

Η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας αυξήθηκε τον Δεκέμβριο με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 18 μηνών, αυξάνοντας τις ελπίδες στο Τόκιο ότι μία σταθεροποίηση της παγκόσμιας ζήτησης και οι εξαγωγές θα βοηθήσουν για να βγει η οικονομία της από το τέλμα.

Η παραγωγή αυξήθηκε κατά 2,5% -λιγότερο από τη μέση πρόβλεψη που ήταν 4,5%-, αλλά μετά από τη μείωση 1,4% τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Τα στοιχεία αυτά αναμένεται να ενθαρρύνουν την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σίνζο ‘Αμπε,

η οποία έχει στοιχηματίσει στην πολιτική των «’Αμπενομικς» –δηλαδή των μεγάλων δημόσιων δαπανών και της χωρίς περιορισμούς νομισματικής πολιτικής ποσοτικής χαλάρωσης από την Τράπεζα της Ιαπωνίας– για να μπορέσει να ενεργοποιήσει την οικονομία. Το υπουργείο αναθεώρησε προς τα πάνω την εκτίμησή του για τη βιομηχανική παραγωγή, για πρώτη φορά από πέρυσι τον Ιανουάριο, δηλώνοντας ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι ανακόπτεται η μείωσή της.

«Αναμένεται να εμφανισθούν θετικά αποτελέσματα από το ασθενές γεν και τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης», δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Εμπορίου. Οι βιομηχανίες που μετείχαν σε έρευνα του υπουργείου προβλέπουν αύξηση της παραγωγής τον Ιανουάριο κατά 2,6% –από 2,4% που προέβλεπαν προηγουμένως– και μία αύξηση τον Φεβρουάριο κατά 2,3%.

The post Σε υψηλά 18μηνου η βιομηχανική παραγωγή τον Δεκέμβριο στο Τόκιο appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα