Σε διαθεσιμότητα αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε αρχιφύλακας για παραβίαση του απορρήτου της προσωπικής και ιδιωτικής ζωής και των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Ταυτόχρονα, διατάχθηκε σε βάρος Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Η κατηγορία βαραίνει και ιδιώτη.

Όπως έγινε γνωστό από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 45χρονου αρχιφύλακα, που υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής και 50χρονου επιχειρηματία, για παραβίαση του απορρήτου της προσωπικής – ιδιωτικής ζωής τρίτου προσώπου και της ηθικής

αυτουργίας σε αυτή αντίστοιχα, καθώς και των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Ειδικότερα, χθες, Δευτέρα, αστυνομικοί της συνοδευτικής ασφάλειας προέδρου κοινοβουλευτικού κόμματος, κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους θεώρησαν ύποπτη μοτοσικλέτα χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας και αφού την ακινητοποίησαν, διαπίστωσαν ότι οδηγός ήταν ο αρχιφύλακας.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι ο Αρχιφύλακας εργαζόταν για λογαριασμό του επιχειρηματία, έχοντας αναλάβει την παρακολούθηση προσώπου.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας βρέθηκαν στην κατοχή του αστυνομικού και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, μία βιντεοκάμερα, δύο μαγνητόφωνα «δημοσιογραφικού» τύπου, επτά ψηφιακοί και οπτικοακουστικοί δίσκοι και ένα κυνηγετικό όπλο, που κατείχε χωρίς την απαιτούμενη άδεια.

Αστυνομικός και επιχειρηματίας με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Ο πρώτος κατηγορείται επιπλέον για κατοχή κυνηγετικού όπλου χωρίς την απαιτούμενη άδεια και για άσκηση επαγγέλματος παρά την ιδιότητά του.

The post Σε διαθεσιμότητα αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ. appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα