Σαμαράς: Αγροτική σύνταξη στα 62 – Επίθεση σε όσους δεν θέλουν τις επενδύσεις

Στα κρούσματα βίας απέναντι στις επενδύσεις αναφρέρθηκε ο Πρωθυπουργός και κάλεσε όλα τα κόμματα να προστατεύσουν το συμφέρον του ελληνικού λαού.

«Τι νόημα έχει να πάλευε για επενδύσεις όταν κάποιοι προσπαθούν να τα τινάξουν όλα στον αέρα. Αν αυτό δεν είναι εθνική υπονόμευση και εθνική δολιοφθορά τι είναι; Αλλά αυτά θα τελειώσουν. Το είδατε και με την απόπειρα απόδρασης. Υπάρχει κράτος με σοβαρότητα».

Για το αγροτικό ο Αντώνης Σαμαράς σημειώσε ότι «Παρά την κρίση βρίσκουμε χρήματα

για να στηρίξουμε τους αγρότες». «Δεν πρέπει να τους θυμόμαστε μια φόρα τον χρόνο. Θέλουμε να τους αναβαθμίσουμε, θέλουμε να δώσουμε ουσιαστικές λύσεις και όχι προσωρινές. Ασκούμε την αγροτική πολιτική με τους περιορισμούς της σημερινής κρίσης όπως συμβαίνει σε όλους κοινωνικές τάξεις».

Παράλληλα αναφέρθηκε σε ξένες εταιρείες που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την αγορά αγροτικών προϊόντων και ήδη υπογράφονται συμφωνίες. «Αυτό δείχνει την εμπιστοσύνη που υπάρχει πλέον στην χώρα μας».

Επίσης επισήμανε ότι θα προχωρήσει μέσα στην τετραετία στην μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια. Ο Αντώνης Σαμαρά αναφέρθηκε σε αλλαγές που θα υπάρξουν στο συνταξιοδοτικό.

«Όποιος έχει 42 χρόνια ασφαλιστικών εισφορών θα βγαίνουν στην σύνταξη στα 62 χρόνια. Θα κατατεθεί νομοσχέδιο στο οποίο θα αναφέρεται ότι όσοι χρωστούν 4.000 ευρώ στον ΟΓΑ θα μπορούν να βγουν και αυτοί στην σύνταξη και τα συγκεκριμένα χρήματα θα παρακρατούνται σταδιακά».

Σημείωσε ακόμα πως ήδη γίνονται ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» αγροτικά δάνεια και άμεσα θα κατατεθεί συγκεκριμένη ρύθμιση.

The post Σαμαράς: Αγροτική σύνταξη στα 62 – Επίθεση σε όσους δεν θέλουν τις επενδύσεις appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα