Ρεν και Σόιμπλε δηλώνουν αισιόδοξοι για την πορεία του ελληνικού PSI

Αισιόδοξος για επαρκή συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στο ελληνικό PSI εμφανίστηκε στη βαυαρική τηλεόραση, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προβλέποντας αποδοχή της προσφοράς από «επαρκή πλειονότητα των πιστωτών». Την ίδια...

αισιοδοξία εκφράζει και ο ευρωπαίος
επίτροπος για την Οικονομία, Όλι Ρεν. Η επιχείρηση απομείωσης του ελληνικού δημοσίου χρέους, τα αποτελέσματα της οποίας θα γίνουν γνωστά αύριο αναμένεται να εξελιχθεί χωρίς προσκόμματα, δηλώνει ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Ολι Ρεν, σε συνέντευξή του
στην εφημερίδα Le Figaro.

Από την πλευρά του, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως με «συμφωνία των δύο τρίτων μπορεί η Ελλάδα -και θα το κάνει- να κάνει δεσμευτική την προσφορά και για τους υπόλοιπους».

Μιλώντας στη βαυαρική τηλεόραση, ο Σόιμπλε ανέφερε: «Η πρόγνωσή μου είναι πως επαρκής πλειονότητα των πιστωτών θα δεχτεί αυτήν την προσφορά», υποστηρίζοντας πως οι πιστωτές θα συμμετάσχουν ζυγίζοντας συνολικά το ρίσκο και τα οφέλη από το PSI.

«Χρειαζόμαστε μία πλειονότητα των δύο τρίτων», είπε σύμφωνα με το γερμανικό Reuters ο Σόιμπλε, «ώστε η Ελλάδα να μπορεί -και θα το κάνει- να καταστήσει δεσμευτικό το πρόγραμμα και για τους υπόλοιπους».

«Θα δούμε το πρωί της Παρασκευής εάν αυτό έχει γίνει εφικτό, είμαι ασιόδοξος» σημείωσε ο γερμανός υπουργός.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, η ανταλλαγή των ομολόγων αναμένεται να εξελιχθεί χωρίς προβλήματα, διότι η επιχείρηση παραμένει ενδιαφέρουσα για τον ιδιωτικό τομέα» τονίζει ο Ολι Ρεν.

Σε ερώτηση αν ανησυχεί μήπως ενεργοποιηθούν τα Credit Default Swaps (ασφάλιστρα κινδύνου), εάν η επιχείρηση δεν εξελιχθεί θετικά, ο Ολι Ρεν απαντά:«Δεν είναι το σενάριο που υιοθετούμε. Το αντίθετο».
Keywords
Τυχαία Θέματα