Ψηφίστηκε το φορολογικό νομοσχέδιο

Ψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων από τα μέλη της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται να εισαχθεί στην Ολομέλεια στις 10 Ιανουαρίου. Με τις τοποθετήσεις τους, υπέρ του νομοσχεδίου δήλωσαν οι εισηγητές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ενώ κατά αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες,

Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ. Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ζήτησαν βελτιώσεις σε αρκετές διατάξεις και αναμένεται να φανεί εάν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα τις πραγματοποιήσει κατά την Β’ ανάγνωση του νομοσχεδίου στην επιτροπή.

Εντός στόχων τα έσοδα από ΕΕΤΗΔΕ και φόρο ενεργειακών προϊόντων
Σήμερα, κατά την τελευταία συνεδρίαση της πρώτης ανάγνωσης του φορολογικού, ο κ. Γιάννης Στουρνάρας επισήμανε μεταξύ άλλων ότι τα έσοδα από την είσπραξη του φόρου κατανάλωσης ενεργειακών προϊόντων και από το ειδικό τέλος ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) είναι εντός στόχου.

Ειδικότερα, για τον φόρο κατανάλωσης ενεργειακών προϊόντων είπε πως «τα έσοδα από εκεί ανήλθαν στα 4,5 δις ευρώ εως τα μέσα Δεκεμβρίου έναντι ίδιων στόχων παρά τις ήπιες κλιματικές συνθήκες και αύξηση φόρου κατανάλωσης» και για το ΕΕΤΗΔΕ ανέφερε: «τα έσοδα έχουν αγγίξει τον ετήσιο στόχο και αναμένεται να τον ξεπεράσουν κατα 200 εκατ. ευρώ εως το τέλος έτους» Πέραν αυτών και με αφορμή την αναστάτωση που έχει προκληθεί με το θέμα της μετακίνησης των διευθυντών των εφοριών ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «οι μεταθέσεις θα γίνουν σύννομα όταν λήγει θητεία. Πιστεύω στην αξιοκρατία και αν θέλουμε να σώσουμε το φορολογικό πρέπει να υπάρξει αξιοκρατία στις εφορίες. Η χθεσινή ανακοίνωση περιγράφει την διαδικασία που θα ακολουθηθεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα