Πρωτοβουλία για αστικές παρεμβάσεις από τον δήμο Αθηναίων

Πρωτοβουλία κατάρτισης Σχεδίου Ολοκληρωμένων Αστικών Παρεμβάσεων (ΣΟΑΠ) αναλαμβάνει ο δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ). Στην περιοχή παρέμβασης περιλαμβάνονται οι πολεοδομικές ενότητες: Ρουφ, Βοτανικός, Ελαιώνας, Ακαδημία Πλάτωνος,

Αγ. Κων/νου-Πλατεία Βάθη, Πλατεία Αττικής, Πλατεία Αμερικής, Νιρβάνα, Κυψέλη, Μουσείο-Εξάρχεια και Εμπορικό Τρίγωνο-Πλάκα.

Η πρωτοβουλία αφορά πρώτον, τη διερεύνηση κοινωνικών, αναπτυξιακών και περιβαλλοντικών παραμέτρων και τη διαμόρφωση στρατηγικής αστικής παρέμβασης στην περιοχή του δήμου Αθηναίων, και ειδικότερα στην ευρύτερη κεντρική ζώνη του, που θα ολοκληρωθεί θεσμικά με την υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) και δεύτερον, τη θεσμική και λειτουργική προετοιμασία σύστασης ενός ειδικού Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης για την Αθήνα (ΤΑΑ).

Το εγχείρημα έχει ιδιαίτερη σημασία ενόψει της αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του δήμου Αθηναίων, της διεκδίκησης πόρων στην επόμενη προγραμματική περίοδο, αλλά και της κατάστασης στο κέντρο.

Το πρόγραμμα, το οποίο θα υλοποιηθεί εντός του 2013 και θα χρηματοδοτηθεί από τον δήμο Αθηναίων, επικυρώθηκε σε συνάντηση που είχαν ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, η αντιδήμαρχος, Ε. Κοντοσταθάκου, η πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του ΟΡΣΑ, Παρακευή Μπάτσου και Δάφνη Μπαρμπαγιαννέρη, και ο εκπρόσωπος του δήμου στον ΟΡΣΑ καθηγητής, Π. Σκάγιαννης, με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευ. Λιβιεράτο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post Πρωτοβουλία για αστικές παρεμβάσεις από τον δήμο Αθηναίων appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα