Πώς να αντιμετωπίσετε 9 καθημερινά ενοχλητικά προβλήματα υγείας

Σακούλες κάτω από τα μάτια, σκασμένα χείλη, στεγνό στόμα και ένα σωρό άλλες καθημερινές αντιδράσεις του οργανισμού μπορούν να σας χαλάσουν τη μέρα. Τα ενοχλητικά αυτά προβλήματα έχουν αιτίες αλλά και λύσεις...
Μαύρες «σακούλες»

Το δέρμα κάτω από την περιοχή των ματιών είναι ιδιαίτερα λεπτό και ευαίσθητο, γι αυτό και οι φλέβες είναι πιο ορατές σε αυτό το σημείο. Όταν αυτά τα αιμοφόρα αγγεία ερεθιστούν από κάποια φλεγμονή, λόγω άγχους, έπειτα από κλάμα, ή έλλειψη ύπνου, αυτό φαίνεται πολύ πιο έντονα στις «ευαίσθητες» περιοχές όπως είναι η συγκεκριμένη.

Για να περιορίσετε τη
φλεγμονή αυτή των αιμοφόρων αγγείων χρησιμοποιήστε μία κρέμα ματιών με βάση την καφεϊνη. Αν ωστόσο η ...ζημιά έχει ήδη γίνει, επιλέξτε ένα concealer με ελαφρά ανοιχτότερη απόχρωση από αυτή του δέρματος.

Λόξυγκας

Ο λόξυγκας συμβαίνει όταν το διάφραγμα αρχίζει να συσπάται ακούσια και οι φωνητικές σας χορδές κλείνουν απότομα μετά από κάθε σπασμό, δημιουργώντας τον γνωστό ήχο. Τα γνωστά, από τις γιαγιάδες, γιατροσόφια ωστόσο έχουν τη λύση. Πιείτε ένα ποτήρι νερό ή κρατήστε την αναπνοή σας για λίγο και θα δείτε αποτελέσματα, καθώς με αυτόν τον τρόπο διαταράσσετε τον κύκλο της αναπνοής, επιτρέποντας στο διάφραγμα να ηρεμήσει και να αρχίσει πάλι να λειτουργεί αρμονικά.

Αν ωστόσο τα κόλπα αυτά δεν πιάσουν, και ο λόξυγκας επιμένει για περισσότερο από 3 ώρες, κάνοντας δύσκολη της αναπνοή ή την κατάποση, επισκεφτείτε έναν γιατρό.

Στεγνό στόμα

Το στεγνό στόμα μπορεί να έχει πολλές αιτίες. Μπορεί για παράδειγμα να οφείλεται στο ότι δεν πίνετε πολύ νερό ή μπορεί επίσης να είναι κάποια δυσάρεστη συνέπεια φαρμακευτικής αγωγής, όπως είναι τα αντικαταθλιπτικά και τα αντισταμινικά φάρμακα.

Για αρχή προσπαθήστε να πίνετε περισσότερο νερό ενώ μία καλή τεχνική είναι να μασάτε τσίχλα, η οποία προκαλεί την έκκριση σιέλου. Παράλληλα μειώστε την κατανάλωση καφεΐνης και αν καπνίζετε...κόψτε το.

Σε ειδικές περιπτώσεις μπορείτε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για να σας χορηγήσει ειδικά σπρέι για το στόμα ενώ σε πιο σοβαρές καταστάσεις ίσως πρόκειται για αναπνευστική φλεγμονή, χρόνια ιγμορίτιδα ή διαβήτη.

Φτέρνισμα

Το φτέρνισμα όπως και ο λόξυγκας είναι από τις πιο ενοχλητικές αντιδράσεις του οργανισμού. Το συχνό φτέρνισμα μπορεί να σημαίνει ότι είστε αλλεργικοί σε κάτι που υπάρχει στο περιβάλλον ή μπορεί επίσης να είναι σημάδι ιογενούς λοίμωξης.

Αν ωστόσο σας συμβαίνει να φτερνίζεστε αρκετά συχνά ή σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα κατά την εποχή της ανθοφορίας ή όταν χαϊδεύετε ένα ζώο, καλό θα είναι να κάνετε ένα ειδικό τεστ για να δείτε αν και σε τι είστε αλλεργικοί.

Σκασμένα χείλη

Τα χείλη συνήθως «σκάνε» όταν υπάρχει ξηρός αέρας, χαμηλή θερμοκρασία ή πολύ ήλιος. Το δέρμα στα χείλη είναι πολύ πιο λεπτό από το υπόλοιπο πρόσωπο και έτσι αφυδατώνεται πιο εύκολα και πιο γρήγορα. Το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να γλύψετε τα χ
Keywords
Τυχαία Θέματα