Πόρτο - Μπράγκα στο τελικό του Europa League

Αν και η Μπενφίκα ήταν το φαβορί για πρόκριση στον τελικό του Europa League, η Μπράγκα κέρδισε 1-0 τους Αετούς και αφού επιβίωσε από τον πρώτο πορτογαλικό εμφύλιο θα παίξει και σε δεύτερο, κόντρα στην Πόρτο την Τετάρτη 18 Μαΐου στο....
Δουβλίνο στο «Dublin Arena».
Η ομάδα του Πατσιέντσα κέρδισε ακόμα ένα ευρωπαϊκό ματς στην έδρας της φέτος και το γκολ του Κουστόδιο
(19') ήταν αρκετό για να χαρίσει την πρόκριση μετά το 2-1 του «Ντα Λουζ». Πριν την έναρξη της αναμέτρησης σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων καθώς 30' πριν τη σέντρα, συγκρούστηκαν κοντά στο γήπεδο, με την αστυνομία να προχωρά σε συλλήψεις.

Ιστορική πρόκριση

Μετά το δεκάλεπτο, η Μπράγκα έκανε την πρώτη φάση στο «Μουνισιπάλ». Στο 11' ο Μιγκέλ Γκαρσία έβγαλε τη σέντρα, ο Λίμα έκανε προβολή, όμως η μπάλα πέρασε έξω από την εστία του Ρομπέρτο. Οι γηπεδούχοι χρειάζονταν το γκολ μετά το σε βάρος τους 2-1 του πρώτου ματς και με κυκλοφορία και πίεση ήταν καλύτεροι στο πρώτο κομμάτι, ενώ ευτύχησαν να σκοράρουν μόλις στο 19'. Σε εκείνο το σημείο ο Ούγκο Βιάνα εκτέλεσε κόρνερ και ο Κουστόδιο με ωραία κεφαλιά από την μικρή περιοχή νίκησε τον Ρομπέρτο για το 1-0.

Στο 30' η ομάδα του Ντομίνγκος Πατσιέντσα έφτασε κοντά στο 2-0, όμως μετά το σουτ του Σίλβιο, μετά από στρώσιμο του Βιάνα, η μπάλα πέρασε άουτ. Το τελευταίο τέταρτο ανήκε στους φιλοξενούμενους, που δεν είχαν στη σύνθεσή τους τον Αϊμάρ, λόγω τιμωρίας. Στο 32' μετά από κεφαλιά Καρντόσο και σύγχυση, Σαβιόλα και Χάβι Γκαρσία δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα και δέκα λεπτά μετά άγγιξαν αλλά δεν πέτυχαν το γκολ. Στο 42' Καρντόσο γύρισε την μπάλα στον Σαβιόλα, η μπάλα κετέληξε στο δεξί δοκάρι του Αρτουρ και στη συνέχεια της φάσης ο Κοεντράο, από τον οποίο ξεκίνησε η φάση, έστειλε την μπάλα άουτ από κοντά! Το 1-0 έμεινε στο ημίχρονο.

Στην επανάληψη η Μπενφίκα μπήκε σαφώς επιθετική διάθεση, αφού δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς, όμως δυσκολευόταν να φτάσει στην περιοχή του Αρτουρ. Στο 60' ήρθε η πρώτη καλή φάση, με τον Χάρα (που μπήκε αλλαγή) να κάνει ωραίο μακρινό σουτ και τη μπάλα να περνά λίγο έξω από την περιοχή. Στο 71' ο Κοεντράο μετά από πάσα του Καρντόσο βρέθηκε τετ α τετ με τον Αρτουρ, ο οποίος τον πρόλαβε, ενώ στο 79' απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Γκαϊτάν. Στο 80' ο Σαβιόλα, που ήταν ο μοιραίος, δεν μπόρεσε σε κενό τέρμα να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα και στη συνέχεια η Μπράγκα έχασε δύο ευκαιρίες.

Στο 84' ο Βιάνα έκανε δυνατό αριστερό σουτ το οποίο απέκρουσε ο Ρομπέρτο, ενώ ένα λεπτό μετά ο πορτιέρο έσωσε τους Λουζιτανούς και από το αριστερό του Κουστόδιο. Η Μπενφίκα έχασε την τελευταία καλή ευκαιρία στο 88' με τον Καρντόσο να κάνει την κοντινή κεφαλιά και τον Παουλάο να διώχνει πάνω στην γραμμή! Τα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων δεν στάθηκαν ικανά για να αλλάξουν την ιστορία και η ομάδα από την πόλη της βόρειας Πορτογαλίας πανηγύρισε πρόκριση σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Οι συνθέσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα