«Πόλεμος» ανακοινώσεων κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για τους εμπρησμούς

Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις εμπρηστικές επιθέσεις των τελευταίων ωρών, με αποκορύφωμα το «χτύπημα» στο σπίτι του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου χτες το βράδυ, στην Αθήνα.

«Το να στοχοποιούνται συγγενείς και μικρά παιδιά είναι ένα νέο βήμα σε αυτή την απόπειρα διάχυσης του τρόμου στην κοινωνία μας», τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου με δηλώσεις

του στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ. Και πρόσθεσε: «Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δυναμώνουν τη θέλησή μας οι θιασώτες της βίας με αυτές τις πρακτικές. Πιστεύω ότι το σύνολο του πολιτικού κόσμου πρέπει να καταδικάσει απερίφραστα και χωρίς εξαιρέσεις την απόπειρα διάχυσης του τρόμου στην κοινωνία μας. Δεν μπορεί να εκθειάζεται η πολιτική βία. Δεν μπορεί να διαχωρίζεται σε καλή και κακή η πολιτική βία. Δεν υπάρχει καλή πολιτική βία. Δεν υπάρχει χρήσιμη βία. Πρέπει να εξοστρακίσουμε τη βία από την κοινωνία μας».

Από την πλευρά της, η Κουμουνδούρου με ανακοίνωσή της καταδίκασε τις τελευταίες εμπρηστικές επιθέσεις και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου. Σημείωσε ότι «η συντονισμένη επιχείρηση βίας και τρομοκρατίας είναι ασύμβατη με τις αξίες και τους στόχους της αριστεράς και του λαϊκού κινήματος και μας βρίσκει απέναντί της», συμπληρώνοντας ότι «είναι απολύτως σαφές ότι αν στοχεύουν κάπου, αυτές οι ενέργειες είναι στον αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά επίδικα, αλλά και στην εμπέδωση ενός κλίματος φόβου, που προσιδιάζει σε πρακτικές ακροδεξιάς και παρακρατικής τρομοκρατίας».

Άμεση ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος ανέφερε ότι «αντί να αναγνωρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις σοβαρότατες ευθύνες που έχει με τις ρητορείες περί “καλής” και “κατανοητής” πολιτικής βίας, τις απειλές λυντσαρίσματος αντιπάλων και τις θεωρίες για … μολότοφ ανακύκλωσης και λοστάρια οικιακής χρήσης, έχει το θράσος να ζητάει και τα ρέστα».

Ανταπαντώντας, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Αυτό που κατανοούν οι πολίτες, ανεξαρτήτως ιδεολογικής προέλευσης, είναι την αγωνιώδη προσπάθεια μιας κυβέρνησης που καταρρέει, να βρει σωσίβιο σε αυτές τις πράξεις τυφλής βίας και αποπροσανατολισμού. Ψιλά γράμματα για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, το να απαντάς στον Κεδίκογλου το μελάνι σου χαλάς!».

Εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του αδερφού του Σ. Κεδίκογλου

The post «Πόλεμος» ανακοινώσεων κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για τους εμπρησμούς appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα