Ποιός είναι ο βουλευτής Νίκος Παπαδόπουλος, γιός του Τάσσου Παπαδόπουλου που θέλει να βγει η Κύπρος από το ευρώ

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, γιός του πρώην προέδρου της Κύπρου Τάσσου Παπαδόπουλου που ταυτίζεται με το Οχι στο Σχέδιο Ανάν για την Κύπρο, είναι πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της κυπριακής Βουλής, καταγγέλει το κούρεμα καταθέσεων

και υψώνει τη σημαία της εξόδου της χώρας από το ευρώ.

«Ζητάμε από τα ορφανά του Ηλιος να πληρώσουν. Ζητάμε από τα ορφανά του Μαρί να πληρώσουν. Για να μπορούν ο κ. Βγενόπουλος και η παρέα του να πανηγυρίζουν στην Ελλάδα ότι διατηρούν τις καταθέσεις τους». Ετσι ξεκίνησε την συνέντευξή του στο ΡΙΚ Κύπρου ο Νικόλας Παπαδόπουλος μια ημέρα πριν από το κρίσιμο Eurogroup που αποφάσισε το κούρεμα καταθέσεων και την διάλυση του κυπριακού τραπεζικού συστήματος.

Αλλά μιλώντας και στον κυπριακό ραδιοφωνικό σταθμό Αstra 92,8, o Nίκος Παπαδόπουλος έκανε λόγο για κλοπή των κυπριακών τραπεζών. Πρόσθεσε πως κάποιοι στην Αθήνα πανηγυρίζουν και κάποιοι στην Λευκωσία κλαίνε, αφού τα περιουσιακά στοιχεία των τραπεζών θα μείνουν στην Ελλάδα και η Κύπρος θα επωμιστεί τα δάνεια.

Ποιός είναι ο Νικόλας Παπαδόπουλος

Είναι προέδρος της επιτροπής Οικονομικών της κυπριακής βουλής και μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ. Γιός του πρώην προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου που είπε Οχι στο Σχέδιο Ανάν έχει υιοθετήσει μια παρόμοια σκληρή στάση στη δική του πολιτική καριέρα.

Ο κ. Παπαδόπουλος δεν είναι αντιευρωπαϊστής εκ πεποιθήσεως αφού πρόσφατα δήλωνε ότι «δεν υπάρχει μέλλον εκτός Ευρώπης». Στις 11 Μαρτίου μάλιστα καλούσε τους πολιτικούς να μη κάνουνδηλώσεις περί εξόδου από το ευρώ γιατί πλήττουν την αξιοπιστία της Κύπρου.

Εχει σπουδάσει στο πανεπιστήμιο UCL του Λονδίνου και εισήλθε στον προθάλαμο της πολιτικής υπηρετώντας ως πρόεδρος της Εθνικής Φοιτητική Ενωσης Κυπρίων της Αγγλίας.

Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 2006. Από το 1999 εργάζεται ως δικηγόρος στο δικηγορικό γραφείο Τάσσος Παπαδόπουλος και Σία, ένα από τα μεγαλύτερα της Κύπρου. Από το 2003 μάλιστα είναι και συνέταιρος.

Να φύγουμε από το ευρώ
Ωστόσο αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του όταν είπε να εξεταστεί η έξοδος από το ευρώ ενώ εκδηλώνει συναισθήματα λατρείας για τους «αδελφούς» Ρώσους. Στη Βουλή δήλωσε πρόσφατα ότι το κούρεμα των καταθέσεων είναι ανεπίτρεπτο και θα ήταν πράξη εχθρική, όπως είπε, έναντι των αδελφών Ρώσων.

«Θέλουμε να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη, αλλά η έξοδος από την Ευρωζώνη τώρα είναι κάτι που πρέπει να διερευνήσουμε, γιατί, θα εισέλθουμε σε πολύ βαθιά ύφεση με υψηλή ανεργία και χωρίς προοπτικές ανάπτυξης», είπε μιλώντας στο Bloomberg.

«Πρέπει να εξετάσουμε εάν υπάρχουν άλλοι τρόποι να ξεπεραστούν αυτά τα εμπόδια», πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Θέλει να γίνει πρόεδρος του ΔΗΚΟ

Οι δηλώσεις του απηχούν το πατριωτικό παρελθόν του πατέρα του αλλά και τις προσωπικές του φιλοδοξίες αφού από τις αρχές Μαρτίου διεκδικεί την ηγεσία του κόμματος ΔΗΚΟ. Η θητεία του Μάριου Καρογιάν έχει τυπικά λήξει από τις 15 Μαρτίου αλλά εξαιτίας των εξελίξεων παραμένει στη θέση του. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος παραιτήθηκε από τη θέση του αντιπροέδρου του κόμματος τον περασμένο Ιανουάριο επειδή διαφωνούσε με τη στήριξη του Νίκου Αναστασιάδη από το ΔΗΚΟ.

Keywords
Τυχαία Θέματα