«Πεδίο βολής» για επενδύσεις πολλοί τομείς της οικονομίας

Το business plan για τους τομείς της οικονομίας που, όπως ανέφερε ο κ. Γιάννης Στουρνάρας, «θα σύρουν το κάρο» της ανάπτυξης στη μετα-μνημονιακή Ελλαδα, ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Στη δίωρης διάρκειας σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών αποφασίστηκε να ανατεθεί στο ΚΕΠΕ

και στο ΙΟΒΕ η εντολή για διενέργεια ολοκληρωμένης μελέτης που θα την παραδώσουν στο προσεχές πεντάμηνο με αντικείμενο, όπως ανέφερε ο κ.Στουρνάρας, το πώς θέλουμε να είναι η οικονομία το 2020, με ποιο τρόπο θα φτάσουμε εκεί και πώς θα συνδυασθεί αυτό με το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Η μελέτη αυτή θα στηριχτεί σε παλαιές και νέες προτάσεις και σχέδια για επενδύσεις σε παραγωγικούς τομείς της οικονομίας, που θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση στην ελληνική οικονομία για να κινηθεί με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης (πάνω από 3%, όπως απαιτεί το Μνημόνιο) για τα επόμενα χρόνια.

Στη σύσκεψη συμμετείχε σύσσωμο το οικονομικό επιτελείο: ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων Γιώργος Γιαννούσης και οι επικεφαλής του ΚΕΠΕ και του ΙΟΒΕ που συνεργάζονται στη σύνταξη του σχεδίου, το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση με τους παραγωγικούς φορείς της χώρας.

Βάση της συζήτησης θεωρούνται μελέτες όπως του ΚΕΠΕ και του ελληνικού Γραφείου της McKinsey, που θέτουν σε πρώτο πλάνο τους εξής τομείς-στόχους.

– Ναυτιλία

– Τουρισμός

- Αγροτική παραγωγή

– Μεταποίηση τροφίμων

– Ενέργεια

– Νέες τεχνολογίες

– Διαχείριση των αποβλήτων.

Γενόσημα φάρμακα (παραγωγή)-

– Ιατρικός τουρισμός

– Εξειδικευμένες κατηγορίες τροφίμων

– Φροντίδα για την τρίτη ηλικία

– Κέντρα περίθαλψης για τους χρόνια ασθενείς

– Ε-health, έρευνα στον τομέα της Υγείας

– Ανάπτυξη προγραμμάτων κλασικών σπουδών.

The post «Πεδίο βολής» για επενδύσεις πολλοί τομείς της οικονομίας appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα