Παράταση στις αυξήσεις : Ρωτήστε την Τρόικα!

Οι τραπεζίτες έχουν συνεννοηθεί μεταξύ τους για τον χρόνο των αυξήσεων κεφαλαίου και πιθανή παράταση, ωστόσο άλλες είναι οι διαθέσεις της Τρόικας.

Όταν μάλιστα ερωτώνται στελέχη της Τραπέζης της Ελλάδος για το θέμα η απάντηση είναι δηκτική και δεν αφήνει κανένα περιθώριο: «Έχουν ρωτήσει την Τρόικα για την παράταση;».

Το θέμα της παράτασης ξεκίνησε από την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, η οποία άφησε

ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης μέχρι τον Σεπτέμβριο προκειμένου να έχει βρει μέχρι τότε τα απαραίτητα κεφάλαια. Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, κ. Π. Χριστοδούλου, πρόσθετε επίσης ότι, δεν έχει ζητηθεί, επισήμως, από τις τράπεζες η παράταση.

Ποια τα οφέλη μιας παράτασης
Πάντως, είναι εύλογο και κατανοητό ότι οι τρεις αυξήσεις κεφαλαίου δεν πρέπει να συμπέσουν χρονικά τόσο για λόγους χρηματιστηριακούς, όσο και για την ίδια την οικονομία.

Υπό αυτό το πλαίσιο, αν προηγηθεί στην αύξηση κεφαλαίου η Alpha Bank, ακολουθήσει η Τράπεζα Πειραιώς και ολοκληρώσει τις αυξήσεις κεφαλαίου η Εθνική Τράπεζα, τότε θα είναι σαν η ελληνική οικονομία να λαμβάνει «ψήφο» εμπιστοσύνης κάθε δυο μήνες μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Τραπεζικοί παράγοντες τονίζουν ότι, «κανείς δεν πρέπει να περιμένει οι τράπεζες να ανοίξουν τα ταμεία για προβληματικές επιχειρήσεις μόλις ολοκληρωθούν οι αυξήσεις κεφαλαίου».

Οι τράπεζες θα χρηματοδοτήσουν, κυρίως, νέες καινοτόμες επιχειρήσεις και εξαγωγικές εταιρείες που θα ωφεληθούν από την ανάκαμψη.

Από την άλλη πλευρά, κάτω από την ίδια οπτική των τραπεζιτών η ελληνική οικονομία «δεν θα ανακάμψει από τη μια ημέρα στην άλλη».

Χρειάζονται ξένες άμεσες επενδύσεις και επιστροφή καταθέσεων. Όσο, λοιπόν, βελτιώνεται το κλίμα, και πέφτουν λεφτά από τους ξένους, οι τραπεζίτες θα έχουν την ευκαιρία να προσελκύουν κεφάλαια από Έλληνες και ξένους ιδιώτες.

The post Παράταση στις αυξήσεις : Ρωτήστε την Τρόικα! appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα