«Ότι είχα να πω το είπα»

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Ο υπουργός Οικονομικών σε συνεννόηση με το μέγαρο Μαξίμου δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στην διαμάχη που έχει ξεσπάσει με τους βουλευτές της ΝΔ με αφορμή τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

«Δεν έχω να πω κάτι. Ό,τι είχα να πω το είπα» απάντησε ο Γ. Στουρνάρας σε σχετική ερώτηση που του έγινε αμέσως μετά την συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό. Ωστόσο όπως υποστήριξε η ενοποίηση των φόρων για τα ακίνητα είναι απαραίτητη.

«Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, λαμβάνοντας

υπόψη τις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες που περνάει σήμερα ο Τόπος. Αλλά, επίσης, έχουμε συναίσθηση και των δυσκολιών του κόσμου. Προσπαθούμε να ισορροπήσουμε μεταξύ όλων αυτών των στόχων. Δεν υπάρχει νέος φόρος. Ό,τι παίρναμε θα παίρνουμε. Απλά, προσπαθούμε να ενοποιήσουμε όλους αυτούς τους φόρους σε έναν ει δυνατόν».

Πάντως όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών το θέμα συνάντησης με τον Πρωθυπουργό για την βιομηχανία σε συνάρτηση με την ενέργεια.
«Σήμερα μιλήσαμε για το κόστος στη Βιομηχανία, πως θα μπορούσε να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική και, επίσης, να δούμε και το κόστος ενέργειας. Είχαμε μία πρώτη συζήτηση. Είχαμε μία πρώτη συζήτηση για να δούμε τα κόστη της Ελληνικής Βιομηχανίας σε σχέση με τα κόστη της Ενέργειας στη Βιομηχανία σε άλλες χώρες» σημείωσε ο Γιάννης Στουρνάρας» είπε ο υπουργός Οικονομικών.


The post «Ότι είχα να πω το είπα» appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα