Όλοι οι "μεγάλοι" στο τηλέφωνο

Οι ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Βρετανίας καθώς επίσης οι επικεφαλής των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα έχουν συνομιλίες σήμερα το απόγευμα μέσω τηλεδιάσκεψης, για την...
κατάσταση στην ευρωζώνη και για την προσεχή σύνοδο κορυφής της G8, ανακοίνωσε σήμερα το πρωθυπουργικό γραφείο στο Λονδίνο.
Στην τηλεδιάσκεψη αυτή θα συμμετάσχουν η 'Ανγκελα Μέρκελ, ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ,
ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, καθώς επίσης ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Η τηλεδιάσκεψη έχει προγραμματιστεί για το διάστημα από τις 15:15 ως τις 16:00 ώρα Γκρίνουιτς.
"Την πρωτοβουλία για την τηλεδιάσκεψη αυτήν είχε ο βαν Ρομπάι προκειμένου να συζητηθούν, πριν από τη G8, οι θέσεις όλων όσοι θα συμμετάσχουν σ΄αυτήν", τονίζεται στην ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ, σύμφωνα με την οποία, στην τηλεδιάσκεψη αναμένεται να τεθεί και το θέμα της ευρωζώνης.
Η σύνοδος κορυφής της G8 θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο στο Καμπ Ντέιβιντ των ΗΠΑ, ενώ εντείνονται οι φόβοι για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
Keywords
Τυχαία Θέματα