Ολάντ σε Αναστασιάδη: Είσαι μόνος σου στο «όχι»

Την ανάγκη να βρεθεί μια «βιώσιμη λύση» στην οικονομική κρίση τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Αναστασιάδη την Τετάρτη.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας των δύο ανδρών ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε από την Κύπρο να συμβάλει κατά τον συμφωνημένο τρόπο στο ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης της οικονομίας της,

λέγοντας ουσιαστικά στον κ. Αναστασιάδη πως είναι μόνος του στο «όχι»

«Ο κ. Ολάντ επέμεινε για τη σημασία μιας βιώσιμης λύσης και τη συμφωνημένη συμβολή της Κύπρου στο σχέδιο διάσωσης», σημειώνει χαρακτηριστικά η γαλλική προεδρία στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η κυπριακή πλευρά, από την άλλη, χαρακτήρισε την επικοινωνία ΑναστασιάδηΟλάντ «γόνιμη και εποικοδομητική».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Χρίστο Στυλιανίδη, ο Νίκος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυπριακής κυβέρνησης για διαμόρφωση σχεδίου Β’ και ζήτησε τη στήριξη του Γάλλου προέδρου στις προσπάθειες που καταβάλλονται, ώστε να εξασφαλιστεί μέρος του ποσού των 5,8 δισ. ευρώ, με ίδιους πόρους.

The post Ολάντ σε Αναστασιάδη: Είσαι μόνος σου στο «όχι» appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα