Ομπάμα: Οι Παλαιστίνιοι δικαιούνται ένα κράτος, όπως οι Εβραίοι

Το δικαίωμα των Παλαιστινίων στην αυτοδιάθεση στήριξε κατά τη διάρκεια χθεσινής ομιλίας του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ζήτησε από το Ισραήλ να σταματήσει τους εποικισμούς στην λωρίδα της Γάζας ενώ παράλληλα ζήτησε και από τους Παλαιστίνιους να ξεκινήσουν πάλι τις ειρηνευτικές συνομιλίες.

«Ξεχωριστή» ήταν η χθεσινή ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα,

ο οποίος λίγο μετά τη συνάντηση του με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, μίλησε στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιερουσαλήμ σε ισραηλινούς φοιτητές, στηρίζοντας το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού στην αυτοδιάθεση σύμφωνα με τα «ΝΕΑ» δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

«Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση τους – κοιτάξτε τον κόσμο με τα μάτια τους. Δεν είναι δίκαιο να μην μπορεί ένα παιδί Παλαιστινίων να μεγαλώσει σε ένα δικό του κράτος, να ζει με την παρουσία ενός ξένου στρατού που ελέγχει καθημερινά τις μετακινήσεις των γονιών του. Δεν είναι δίκαιο όταν η βία των εποίκων εναντίον των Παλαιστινίων μένει ατιμώρητη. Δεν είναι δίκαιο να εμποδίζονται Παλαιστίνιοι να καλλιεργήσουν τη γη τους· να περιορίζεται η δυνατότητα μετακίνησης ενός φοιτητή στη Δυτική Όχθη, να εκτοπίζονται παλαιστινιακές οικογένειες από τα σπίτια τους. Ούτε η κατοχή ούτε η εκδίωξη είναι η απάντηση. Όπως ακριβώς οι Εβραίοι έχτισαν ένα κράτος στην πατρίδα τους, έτσι και οι Παλαιστίνιοι έχουν δικαίωμα να είναι ένας ελεύθερος λαός στη δική τους γη».

The post Ομπάμα: Οι Παλαιστίνιοι δικαιούνται ένα κράτος, όπως οι Εβραίοι appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα