Ο Ομπάμα δεσμεύθηκε ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη για το θάνατο των τεσσάρων Αμερικανών

Δεν θα ξεχάσουν οι ΗΠΑ τις θυσίες των τεσσάρων Αμερικανών στο αμερικάνικο προξενείο στη Βεγγάζη...
στην Λιβύη, τόνισεο Μπαράκ Ομπάμα, στην τελετή επαναπατρισμού των σορών τους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξήρε τον αμερικανό πρεσβευτή Κρίστοφερ Στίβενς, τον διπλωμάτη Σον Σμιθ και τους αξιωματούχους ασφαλείας Ταϊρόν Γουντς και Γκλεν Ντόχερτι που έδωσαν τη ζωή τους για να βοηθήσουν άλλους, ενώ πρόσθεσε ότι το έργο τους θα συνεχιστεί.

"Οι
Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν θα αποσυρθούν ποτέ από τον κόσμο. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να εργαζόμαστε για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια που κάθε άνθρωπος αξίζει", υπογράμμισε ο αμερικανός πρόεδρος.

"Αυτό ήταν το έργο τους στη Βεγγάζη. Αυτό είναι το έργο που θα συνεχίσουμε", πρόσθεσε.

Παράλληλα ο Ομπάμα δεσμεύθηκε ότι η χώρα του θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να προστατεύσει τους Αμερικανούς που ζουν στο εξωτερικό και υπογράμμισε ότι οι χώρες υποδοχής θα πρέπει να προσφέρουν ασφάλεια στις διπλωματικές αποστολές.

"Θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να προστατεύσουμε τους Αμερικανούς που εργάζονται στο εξωτερικό, είτε αυτό σημαίνει ότι θα αυξήσουμε την ασφάλεια στις διπλωματικές μας αποστολές, είτε να συνεργαστούμε με τις χώρες υποδοχής που έχουν υποχρέωση να προσφέρουν ασφάλεια και ξεκαθαρίζοντας ότι όσοι βλάπτουν Αμερικανούς θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη", σημείωσε ο Ομπάμα.

Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον από την πλευρά της μιλώντας στη διάρκεια της τελετής δήλωσε ότι οι χώρες της Αραβικής Άνοιξης δεν απελευθερώθηκαν από "την τυραννία ενός δικτάτορα" για να περάσουν σε αυτή "του πλήθους", αναφερόμενη στις αντιαμερικανικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στον μουσουλμανικό κόσμο.

"Οι λαοί της Αιγύπτου, της Λιβύης, της Υεμένης και της Τυνησίας δεν αντάλλαξαν την τυραννία ενός δικτάτορα με την τυραννία του πλήθους", κατήγγειλε η Κλίντον.
Keywords
Τυχαία Θέματα