Ο δημοσιογράφος της Bild άφησε την Ελλάδα και έπιασε στο στόμα του την Κύπρο

Ο Πάουλ Ροντχάιμερ είναι ο γνωστός μας γερμανός δημοσιογράφος που μοίραζε δραχμές στους δρόμους της Αθήνας περιγράφοντας την Ελλάδα ως μια χώρα που σπαταλά τα χρήματα των δανειστών στα μπουζούκια. Τώρα έπιασε στο στόμα του την Κύπρο.

Ο δημοσιογράφος της Bild

Πάουλ Ροντχάιμερ έχει βάλει τώρα στο στόχαστρο την Κύπρο η οποία βρίσκεται με τη σειρά της στο δρόμο του Μνημονίου.

Στο τελευταίο του άρθρο με τίτλο «Οταν πέφτει η νύχτα στην Κύπρο» ο γερμανός δημοσιογράφος περιγράφει τη ζωή των πλουσίων σε ένα νησί το οποίο βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Το άρθρο χαρακτηρίζει την Κύπρο «αγαπημένο καταφύγιο των πλούσιων Ρώσων» και αναφέρει ότι οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμούν ότι «οι ολιγάρχες» έχουν συσσωρεύσει περίπου 26 δισ. ευρώ στο νησί.

Το ρεπορτάζ του Ροντχάιμερ είναι αφηγηματικό. Ξεκινάει από πολυτελές ξενοδοχείο της Λεμεσσού όπου συναντώνται, όπως γράφει, οι βαθύπλουτοι Ρώσοι. Αναφέρεται σε νεαρές Ρωσίδες που πίνουν σαμπάνια, φορούν ακριβά ρούχα και δηλώνουν επάγγελμα «σύμβουλοι επενδύσεων». Το άρθρο, εν ολίγοι, περιγράφει μια χώρα η οποία δεν δικαιούται να σπαταλά τα χρήματα των δανειστών όταν αποτελεί «παράδεισο» ξεπλύματος βρώμικου ρώσικου χρήματος.

The post Ο δημοσιογράφος της Bild άφησε την Ελλάδα και έπιασε στο στόμα του την Κύπρο appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα