Ο απολογισμός του ταξιδιού στο Κατάρ

Ρεπορτάζ: Τασούλη Αλεξία

Η Ελληνική κυβέρνηση θα αναζητήσει μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης τρόπους ώστε σε ορισμένες περιπτώσεις να υπάρξει μικρότερη ανελαστικότητα και να επιτρέψει διακρατικές συμφωνίες για ιδιωτικοποιήσεις. Το θέμα αυτό συζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς με τον πρωθυπουργό του Κατάρ Χαμάντ Γιασίμ Αλ Θάνι κατά τη συνάντηση τους στη Ντόχα σε μια προσπάθεια να αναπτυχθούν απευθείας σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών και των Ελλήνων και Καταρινών επιχειρηματιών.

O ίδιος ο σεΐχης δήλωσε “φίλος της

Ελλάδας , σοβαρός επενδυτής” προσθέτοντας ότι “οι διακρατικές συμφωνίες είναι πιο δίκαιες και αποτελεσματικές”.

Το εμιράτο του Κατάρ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για ορισμένα από τα 37 περιφερειακά αεροδρόμια και τις 48 μαρίνες που οδεύουν προς αποκρατικοποίηση ενώ η ελληνική πλευρά κατέθεσε σχέδια και προτάσεις στους τομείς της ενέργειας και του τουρισμού καθώς και σε real estate.

Η Ελληνική κυβέρνηση και οι 40 και πλέον Έλληνες επιχειρηματίες που ταξίδεψαν εκεί επιστρέφουν στην Αθήνα εκτιμώντας ότι έγιναν σημαντικά βήματα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας μεταξύ των δύο κρατών, που θα δημιουργήσει τη βάση για μία επιτάχυνση των επιδιώξεων για επιχειρηματικές συμφωνίες.

Αντίπαλος σε αυτό το εγχείρημα η ελληνική γραφειοκρατία την οποία πρέπει να ξεπεράσουμε όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός μιλώντας στο 1ο επιχειρηματικό συνέδριο Ελλάδας-Κατάρ.

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης άσκησαν κριτική στο ταξίδι του πρωθυπουργού χαρακτηρίζοντας το πυροτέχνημα με μεγαλεπήβολα σχέδια, τα οποία επιχείρησαν στο παρελθόν και οι προκάτοχοι του αλλά απέτυχαν.

The post Ο απολογισμός του ταξιδιού στο Κατάρ appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα