Νέο μέτωπο άνοιξαν οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με την κυβέρνηση

Απειλούν με μαζικές αγωγές κατά του Δημοσίου για την αποκρατικοποίηση του Οργανισμού και ζητούν 12 δις ευρώ από επενδυμένες ασφαλιστικές εισφορές, ποσό που αγγίζει σχεδόν το σύνολο της αξίας της αποτίμησης της ΔΕΗ.

Ο πρόεδρος τη ΓΕΝΟΠ, Ν. Φωτόπουλος...
σε δήλωση ζήτησε από τον εισαγγελέα να ελέγξει το πόθεν έσχες όλων των συνδικαλιστών από το 1995 μέχρι σήμερα, ώστε να μην είναι «οι συνδικαλιστές
όμηροι κανενός», ενώ υποστήριξε ότι το πόρισμα του κ. Ρακιντζή είναι «κατά παραγγελία της τρόικας». «Αμφισβητούμε ευθέως την αντικειμενικότητα και την αξιοπιστία του κ. Ρακιντζή, γιατί συνελήφθη να λέει ψέματα και να χρησιμοποιεί την θέση του κατά τρόπο προκλητικό και απαράδεκτο. Και υπό αυτή την έννοια αναρωτιόμαστε πόση αξία μπορεί να έχει το πόρισμα ενός επιθεωρητού, που με τόση ευκολία λέει ψέματα», είπε ο κ. Φωτόπουλος κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Επίσης, επιτέθηκε στον κ. Παπακωνσταντίνου και τον κ. Σαχινίδη λέγοντας πώς «όταν ήταν αντιπολίτευση τους είχαμε κοντά μας. Τώρα μας ξέχασαν».

Πάντως οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, μια εβδομάδα πριν κατατεθεί στην Βουλή το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Το ν/σ αναμένεται να κατατεθεί ή στις 15 ή στις 25 Μαΐου, επομένως οι απεργίες θα ξεκινήσουν είτε στις 7 ή στις 8 Μαΐου.
Keywords
Τυχαία Θέματα