Νέο ιστορικό ρεκόρ για την τιμή του χρυσού

Την τιμή των 1.510 δολαρίων ανά ουγκιά άγγιξε, τη Μ. Πέμπτη, στην αγορά του Λονδίνου ο χρυσός, την ώρα που μία μεγάλη πλειονότητα επενδυτών ανησυχεί για...
τις πληθωριστικές πιέσεις στις δυτικές οικονομίες και στην Κίνα, όσο και για την αποδυνάμωση του αμερικανικού δολαρίου.

Η τιμή αποτιμήθηκε στη βρετανική πρωτεύουσα στα 1.509 δολάρια, ανά ουγκιά , που αποτελεί νέο ιστορικό ρεκόρ. Την Μ. Τετάρτη, στην ίδια αγορά, ο χρυσός ξεπέρασε πρώτη φορά τα 1.500 δολάρια η ουγκιά.

Ομοίως στο Λονδίνο και το ασήμι, με την ευρεία βιομηχανική χρήση, ξεπέρασε πρώτη φορά,
μετά από 31 χρόνια, τα 45 δολάρια η ουγκιά.

«Σήμερα τον χρυσό αγοράζουν σαφώς φθηνότερα οι κάτοχοι ευρώ και γεν, λόγω της αποδυνάμωσης του αμερικανικού δολαρίου, η οποία προκαλείται από τις δημόσιες συζητήσεις γύρω από το αμερικανικό χρέος», παρατηρούν αναλυτές της αγοράς του Σίτι. Και προσθέτουν ότι «οι τρέχουσες πληθωριστικές πιέσεις στην αμερικανική οικονομία απωθούν, τώρα, από το δολάριο πάρα πολλούς επενδυτές».

«Στο βαθμό που διαχειρίζονται άλλα νομίσματα, εκτός του δολαρίου, οι ίδιοι επενδυτές, λαμβάνοντας υπόψη τις πληθωριστικές πιέσεις σε μία άλλη πολύ μεγάλη οικονομία, την κινεζική, όπως και τις μέτριες πληθωριστικές πιέσεις στην περιοχή της 17μελούς ευρωζώνης, επενδύουν μαζικά στο χρυσό, και ανατιμούν το πολύτιμο μέταλλο», εκτιμούν άλλοι αναλυτές.
Keywords
Τυχαία Θέματα