Να περάσει ο επόμενος!

Τι κι αν αγχώθηκε. Τι κι αν έκανε η ίδια δύσκολη τη ζωή της (με ευκαιρίες και πέναλτι που έχασε ο Κατίδης). Τι κι αν στάθηκε τυχερή (στο δοκάρι του Καμπάνταη). Η ΑΕΚ συνεχίζει ν’ αντεπιτίθεται!

Το γκολ του Γκερέιρο (12’) σφράγισε την εξαιρετική εμφάνιση του πρώτου μέρους και με το τελικό 1-0 επί του φιλότιμου Πανιωνίου, επέτρεψε στην «Ένωση» να κοιτά πλέον… πάνω και όχι κάτω της στη βαθμολογία.

Μονάχα… αναγκαστικές αλλαγές έκανε στον ρόμβο της ΑΕΚ ο Έβαλντ Λίνεν. Με δεδομένες λοιπόν τις απουσίες του τιμωρημένου Βλάχου, του τραυματία Ρίκκα και του εμπύρετου Αρκούδα, ο Γερμανός τοποθέτησε τον Τσουκαλά στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Φέτση ως παρτενέρ του Κορδέρο στη μεσαία γραμμή. Με αυτά τα δεδομένα, το 4-4-2 της «Ένωσης» διαμορφώθηκε ως εξής:

Κάτω από τα δοκάρια ο Κωνσταντόπουλος και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Τσουμάγκας, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής και Τσουκαλάς. Αμυντικό χαφ ήταν ο Μητρόπουλος, μπροστά του οι Φέτσης-Κορδέρο, σε ρόλο επιτελικού ξεκίνησε ο Γκερέιρο και δίδυμο στην επίθεση ήταν και πάλι οι Φούντας- Πετρόπουλος.

Ο καιρός που ξεκίνησε το παιχνίδι ήταν απρόσμενα φιλικός για ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ πάλι -ως οικοδέσποινα- καθόλου! Με το πρώτο σφύριγμα κιόλας του διαιτητή, η «Ένωση» βούτηξε… από τον λαιμό τον Πανιώνιο. Σε πέντε λεπτά τον είχε απειλήσει δις (με τον ασυγκράτητο Πετρόπουλο). Και πριν συμπληρωθεί τέταρτο τον είχε ξαπλώσει ήδη κάτω. Και τα τραγική ειρωνεία, μ’ ένα χτύπημα όλο «γλύκα» από τον Γκερέιρο.

Με τον Μητρόπουλο, απ’ την άλλη, να μην έχει καμία διάθεση για γλύκες (καθαρίζοντας τα πάντα στο κέντρο), τον Βραζιλιάνο απελευθερωμένο να μοιράζει την μπάλα και τον Τσουμάγκα να τη στέλνει με σέντρες-φαρμάκι στην περιοχή, η ΑΕΚ δεν είχε κανένα πρόβλημα να κρατά στριμωγμένο εκεί τον αντίπαλό της. Αντίθετα, θα ‘χε εκείνος σοβαρό(τερο) πρόβλημα, αν ο Γουνδουλάκης δεν έδιωχνε «στο τσακ» κεφαλιά του Πετρόπουλου ή εκείνος τελείωνε ως… Πετρόπουλος τις δυο ευκαιρίες πριν την ανάπαυλα.

Μπορεί να επέστρεψε χωρίς τον Γκερέιρο από τ’ αποδυτήρια, αλλά η ΑΕΚ δεν επέστρεψε χωρίς την… επιθετικότητά της. Και φρόντισε να το δείξει άμεσα, συνεχίζοντας την πίεση ψηλά και απειλώντας με Κατίδη (που αντικατέστησε τον Βραζιλιάνο) και Φούντα (που επεδίωξε το γκολ της χρονιάς από το πλάι). Ακόμη κι όταν ο Πανιώνιος ξεμύτισε δε (με την προβολή του Γουνδουλάκη να βρίσκει έτοιμο τον Κωνσταντόπουλο), η «Ένωση» διατηρούσε τον έλεγχο και την ψυχραιμία της.

Όχι για πολύ όμως. Διότι αρκούσε να ταρακουνήσει η κεφαλιά του Καμπάνταη το δοκάρι, για να ταρακουνηθεί ολόκληρη η ΑΕΚ! Κι αν ο κόσμος της άρχισε να φοβάται την τιμωρία του… νόμου του ποδοσφαίρου (όταν ο Κατίδης κατάφερε να μην τελειώσει το ματς ολομόναχος με τον Περιστερίδη) «τα είδε όλα» όταν ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου νίκησε τον νεαρό χαφ κι απ’ το πέναλτι (που κέρδισε ο Σταματής). Παρόλα αυτά, θα ήταν αμαρτία η σημερινή ΑΕΚ να μη νικήσει. Κι αφού τελικά το κατάφερε ένας… Θεός ξέρει πού θα σταματήσει.

Πηγή: sport-fm.gr

Betsonic.com – Ξεπεράσαμε την κρίση

The post Να περάσει ο επόμενος! appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα