Ν. Κακλαμάνης: Δεν μπορεί να μην γίνει εξεταστική

Δεν μπορεί να μη γίνει εξεταστική για το πώς φτάσαμε στο μνημόνιο, είπε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να αιτιολογήσει τυχόν άρνηση του κόμματός του. Ζήτησε να συγκληθεί η ΚΟ της ΝΔ και να λάβει απόφαση.

«Δεν μπορεί να μην γίνει, είναι παράβαση του άρθρου 86 του Συντάγματος. Αν είναι να παραβαίνουμε και τυπικές διαδικασίες του Συντάγματος ε

τότε… Εγώ δε νιώθω δηλαδή ότι μπορώ να απαντήσω πειστικά, “όχι” στους ψηφοφόρους στους πολίτες της Αθήνας. Για μεν τα οικονομικά μέτρα, προσπάθησα να δικαιολογήσω την ανακολουθία μου. Άλλα τους έλεγα προεκλογικά και άλλα ψήφισα τώρα, κι αν θέλετε είχα και 2-3 επιχειρήματα, κατά τη γνώμη μου, σοβαρά. Στο συγκεκριμένο που δεν άπτεται οικονομικής παραμέτρου δε νιώθω ότι μπορώ να αιτιολογήσω τυχόν άρνηση του κόμματός μου να προχωρήσει, τη στιγμή που ο πρωθυπουργός θα επιλέξει, στη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός και δήμαρχος Αθηναίων.

Στο ερώτημα, αν τυχόν άρνηση της ΝΔ να πάει σε μια τέτοια επιλογή σημαίνει ότι φοβάται αποσταθεροποίηση του πολιτικού κλίματος ο κ. Κακλαμάνης απάντησε: «Εντάξει μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Ο βασικότερος λόγος για να μην πω ο μοναδικός είναι αυτός. Σε μια τέτοια περίπτωση τα κόμματα πρέπει να λειτουργούν συγκροτημένα. Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος οφείλει να συγκαλέσει την κοινοβουλευτική ομάδα να μας εξηγήσει τους λόγους και να πάρουμε απόφαση ως κοινοβουλευτική ομάδα. Πρέπει να συγκληθεί η κοινοβουλευτική ομάδα, να το συζητήσουμε και να δεσμευτούμε όλοι που θα καταλήξουμε. Κι εγώ σας λέω ότι αυτό που μπορώ να νιώθω σαν κλίμα, γιατί περνώ πολλές ώρες στη βουλή, στους συναδέλφους αυτή τη στιγμή είναι υπέρ του να συσταθεί η εξεταστική επιτροπή».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ, κ. ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ

The post Ν. Κακλαμάνης: Δεν μπορεί να μην γίνει εξεταστική appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα