«Μου ταιριάζει ο Παναθηναϊκός»

Απόλυτα ικανοποιημένος με τη μέχρι τώρα παρουσία του στον Παναθηναϊκό εμφανίστηκε ο Στέφαν Λάσμε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της FIBA.

Ο γκαμπονέζος φόργουορντ τόνισε πως το στιλ παιχνιδιού των «πρασίνων» του ταιριάζει, λέγοντας πως ο Αργύρης Πεδουλάκης τον αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο, ενώ στη συνέχεια είπε πως ένας από τους μεγαλύτερούς του στόχους είναι να βοηθήσει την πατρίδα του να αναπτύξει το μπάσκετ.

«Υπάρχουν καλοί αφρικανοί παίκτες που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα», δήλωσε αρχικά ο Στέφαν Λάσμε για το

αφρικανικό μπάσκετ, όπου στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Ρομέιν Σάτο: «Είναι ευχάριστο που τον βλέπω να αγωνίζεται ακόμα σε τόσο υψηλό επίπεδο. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της Ευρωλίγκας, κάνοντας πολύ καλά παιχνίδια».

Στη συνέχεια, ο γκαμπονέζος φόργουορντ μίλησε για την μέχρι τώρα παρουσία του στον Παναθηναϊκό: «Το στιλ παιχνιδιού του Παναθηναϊκού μου ταιριάζει απόλυτα, καθώς με αξιοποιεί πολύ σωστά ο Αργύρης Πεδουλάκης. Αυτό βέβαια οφείλεται και στη σκληρή δουλειά που έκανα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Επίσης, είμαστε μία δυνατή ομάδα και πιστεύω πως θα πετύχουμε τους στόχους μας τη φετινή σεζόν».

Για την εμπειρία του από την Ευρωλίγκα: «Είναι σημαντικό για μένα να αγωνίζομαι σε υψηλό επίπεδο και να ξέρω πως με αυτόν τον τρόπο έχω τη δυνατότητα να αναπτύξω το άθλημα στην πατρίδα μου».

Αναφορικά με την εθνική ομάδα της Γκαμπόν, ο Στέφαν Λάσμε εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, καθώς θεωρεί πως δεν την έχει βοηθήσει αρκετά, λόγω των υποχρεώσεων με τους συλλόγους του: «Μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο τη χώρα μου, αλλά δυστυχώς συμπίπτει το καλεντάρι της Ευρωλίγκας με τα προκριματικά του Αφρομπάσκετ. Το καλό είναι πως η FIBA Αφρικής αναμένεται να κοιτάξει το συγκεκριμένο ζήτημα».

Παρά το γεγονός πως το μπάσκετ είναι δημοφιλές άθλημα στην Γκαμπόν, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας δεν κατάφερε να προκριθεί στο Αφρομπάσκετ του 2013: «Το μπάσκετ όντως είναι δημοφιλές στην Γκαμπόν. Το πρόβλημα είναι η έλλειψη χρόνου και χρημάτων για να επενδύσει κάποιος και να αναπτύξει το άθλημα. Ταλέντο υπάρχει. Όσο πιο συχνά μπορώ επισκέπτομαι την Γκαμπόν, όπου πέρυσι είχα το δικό μου καμπ».

Τέλος, ο Γκαμπονέζος φόργουορντ έκανε την πρόβλεψή του για το νικητή του προσεχούς Αφρομπάσκετ: «Η Ανγκόλα είναι πάντα το φαβορί, αλλά πιστεύω πως θα το κατακτήσει η Νιγηρία, γιατί έχει πολλούς παίκτες που αγωνίζονται στην Ευρώπη και το NBA».

Πηγή: Sport-fm.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα