Μόντι: Ας πάει ο Μπέπε Γκρίλο να δει τους φασίστες στις ελληνικές πλατείες

Την Ελλάδα χρησιμοποίησε ως παράδειγμα προς αποφυγή ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, σχολιάζοντας με ειρωνικό τρόπο τον αντίπαλό τους στις εκλογές, Μπέπε Γκρίλο.

Ο Μάριο Μόντι μιλώντας σε εκπομπή της ιταλικής τηλεόρασης μίλησε για άνοδο του νεοφασισμού στην Ελλάδα εξαιτίας

της οικονομικής κρίσης, αλλά έκανε λόγο και για την απόγνωση που επικρατεί στους Ελληνες.

«Ας πάτε κύριε Γκρίλο μια φορά σε μια ελληνική πλατεία, από το να μένετε στις ιταλικές πλατείες και θα δείτε την απόγνωση, την διαμαρτυρία και τις πλατείες γεμάτες από νέο-φασίστες. Αν θέλει με τις φωνές του και τον επιβλαβή λαϊκισμό του να μας μετατρέψει σε Ελλάδα, ας το κάνει. Εγώ δεν έχω να κάνω με αυτό τον λαϊκισμό» ήταν τα λόγια του απερχόμενου πρωθυπουργού.

Σχολίασε ακόμη ότι μπορεί ο Μπέπε Γκρίλο να γεμίζει τις πλατείες, αλλά «ας μην λέμε βλακείες, που θα φέρουν μόνο σύγχυση στο μυαλό των πολιτών».

Σμυπλήρωσε, τέλος, ότι «κατάφερα μαζί με την επιμονή των Ιταλών να βγει η χώρα από την οικονομική καταστροφή λέγοντας όχι στην Ευρώπη που ήθελε να μας δανείσει για να μας σώσει. Αν το είχαμε κάνει θα ήμασταν όπως η Ελλάδα».

The post Μόντι: Ας πάει ο Μπέπε Γκρίλο να δει τους φασίστες στις ελληνικές πλατείες appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα