Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ώρα της Γης

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε για μια ακόμη χρονιά η “Ώρα της Γης” που διοργανώθηκε και φέτος από τη WWF. Στο σκοτάδι βυθίστηκαν για μία ώρα η Ακρόπολη, η Βουλή και δεκάδες δημοτικά κτήρια.

Τα φώτα έσβησαν στις 20:30 το βράδυ του Σαββάτου για μια ώρα, ενώ στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Γκάζι είχε

στηθεί μεγάλη γιορτή με τους Batala Atenas.

Περισσότερες από 150 χώρες κατέβασαν τους διακόπτες σε δημόσια κτήρια, μνημεία και σπίτια για μία ώρα, ώστε να συμμετάσχουν στη μεγαλύτερη ίσως οικολογική διαδήλωση των τελευταίων ετών.

Έτσι τα φώτα έσβησαν στο λιμάνι του Σίδνεϊ, στην πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο, στους καταρράκτες του Νιαγάρα, στον υψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου, τον Μπουρτζ Χαλίφα στο Ντουμπάι, στην Ακρόπολη της Αθήνας, στα τείχη του Ντουμπρόβνικ στην Κροατία, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου, στην παλιά ακρόπολη της πόλης Αρμπίλ στο Κουρδιστάν, αλλά και σε νέες τοποθεσίες όπως στις πλατείες Αλ-Τζούντι και Παλαιστίνη στη Γάζα, στη Μικρή Γοργόνα της Κοπεγχάγης ή ακόμη στο αντίγραφο του αγάλματος του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου στη Φλορεντία.

“Αυτό που άρχισε το 2007 στο Σίδνεϊ με δύο εκατομμύρια ανθρώπους, έγινε μια παράδοση σ’ όλη τη χώρα και σ’ όλο τον κόσμο”, τόνισε ο Ντέρμοτ Ο’Γκόρμαν, διευθυντής του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF) στην Αυστραλία.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από το WWF το 2007 στην Αυστραλία, όπου φέτος το σύνθημα ήταν “να σβήσουμε τα φώτα για τα καλά” και να στραφούμε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

The post Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ώρα της Γης appeared first on Enimerwsi.gr: Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα